Öğünlerinizi kolaylıkla aranje etmek için dönüşümlü bir yemek listesi hazırlayın:
Pazartesi (tavuk), Salı (balık), Çarşamba (vejetaryen), Perşembe (biftek), Cuma (makarna ya da hamur işi), Cumartesi (arta kalan yemekler), Pazar (batırık, ham köfte, guymak gibi ırksa bir yemek yemek). Gözde esas yemek tarifinizle başlayarak bir şema oluşturun ve tamamlayıcı yan yemekler ekleyin.
Bir öğün çekici olmalıdır. Değilse beğenilmeyecektir. Düzgün bir öğün renk, tat, doku ve besinler açısından da varlıklı olmalıdır.
Renk
Yemeğinizin rengi gözünüze hitap eder ve onu gördüğünüzde iştahınızı harekete geçirmeye başlar. Eğer yemek yemek tek renk ise değişik renklerde olan yemek yemekler dek cazip görünmez. Yabani pirinç pilavı ve fırınlanmış taze brokolinin olduğu beyaz bir tabaktan daha çekici ne olabilir oysa? Bu size daha iyi görünmüyor mu?
Hazırladığınız yemeğin rengi gözünüze hitap eder ve sizin iştahınızın açılmasına ya da kapanmasına neden olabilir. Bu durumu göz önüne alarak kendinize yemekler hazırlayabilirsiniz.
YanıtlaSil