Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Perşembe, Mayıs 12, 2016

Öğün planlama ve alışveriş


Öğünlerinizi kolaylıkla aranje etmek için dönüşümlü bir yemek listesi hazırlayın:
Pazartesi (tavuk), Salı (balık), Çarşamba (vejetaryen), Perşembe (biftek), Cuma (makarna ya da hamur işi), Cumartesi (arta kalan yemekler), Pazar (batırık, ham köfte, guymak gibi ırksa bir yemek yemek). Gözde esas yemek tarifinizle başlayarak bir şema oluşturun ve tamamlayıcı yan yemekler ekleyin.
Bir öğün çekici olmalıdır. Değilse beğenilmeyecektir. Düzgün bir öğün renk, tat, doku ve besinler açısından da varlıklı olmalıdır.

Renk
Yemeğinizin rengi gözünüze hitap eder ve onu gördüğünüzde iştahınızı harekete geçirmeye başlar. Eğer yemek yemek tek renk ise değişik renklerde olan yemek yemek­ler dek cazip görünmez. Yabani pirinç pilavı ve fırınlanmış taze brokolinin olduğu beyaz bir tabaktan daha çekici ne olabilir oysa? Bu size daha iyi görünmüyor mu?

1 yorum:

  1. Hazırladığınız yemeğin rengi gözünüze hitap eder ve sizin iştahınızın açılmasına ya da kapanmasına neden olabilir. Bu durumu göz önüne alarak kendinize yemekler hazırlayabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com