Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Cumartesi, Temmuz 16, 2016

Alerjik Nezle Belirtileri Nelerdir?

Nezle duyma azlığı, burun akıntısı, boğaz ağrısı ile birlikte gelmektedir. Alerjik nezle ise fazla daha zorlu bir süreçtir. Alerji ile birleşen nezle belirtileri kişinin tedavi görmeden iyileşmesini olanaksız hale getirmektedir….
Alerjik Nezle Belirtileri Nelerdir?
Nezle duyma azlığı, burun akıntısı, boğaz ağrısı ile birlikte gelmektedir. Alerjik nezle ise çok daha zorlu bir süreçtir. Alerji ile birleşen nezle belirtileri kişinin tedavi görmeden iyileşmesini olanaksız ülkü getirmektedir. Yüksek oranda aksırık, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, kızarıklık ve kaşıntı ile birlikte gelmektedir. Alerjik nezle mevsimsel olarak etkilerini gösterebileceği gibi, diğer sebeplere ast olarakta görülebilmektedir. Alerjik nezle rahatsızlığı tedavi gerektiren bir hastalıktır. Dönemsel olarak yakalanabilinir oysa bunun yanında yıl boyu süren hastalıklarda mümkündür. En kısa sürede doktorunuza başvurmanız tartma ile tavsiye olunur.
Mevsimsel seyir izleyen herif daha sıktır, ilkbahar ve sonbaharda çeşitli polenlerin ortaya çıkması ile belirtilerde çoğaltma gözlenir. Yıl boyunca süren allerjik nezleye ise sebep olarak ev tozu gibi kesintisiz ortamda bulunabilen allerjenler gösterilmektedir.
Allerjik nezlenin tedavisi için temel gaye allerjiye niçin olan uyaranın ortamdan uzaklaştırılmasıdır. Polenlerden korunmak için bahar aylarında pencereleri kapalı yetişmek ve hava filtresi uygulamak düşünülebilir. Sabahleyin erken saatlerde, kuru ve sıcak havalarda açık havada çıkmamak polenlerden kaçınmak için çözüm olabilir. Tatil zamanlarını bahar aylarının haricen planlamak da yardımsever bir önlem olabilir. Evcil hayvanların tüy, salya, dışkı ve idrarları ile bağlantı etmemeye itina göstermek gerekir. Ev ve işyerinde küf oluşmaması için zorunlu önlemler alınmalıdır. Akarlar ev tozu üzerinde yaşarlar ve dışkıları ile allerjik nezleye niçin olurlar. Akarları ortamdan uzaklaştırmak için düzenli olarak elektrik süpürgesi ile temizlik yerine getirmek ve yatak takımları ile perdeleri sıcak suyla yıkamak uygun olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com