Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Cumartesi, Temmuz 16, 2016

Grip Olmamak İçin 10 Şaşırtıcı Tavsiye

Kış ayları geldiği süre en sık kapımıza dayanan grip hastalığıdır. Grip hastalığına yakalanmamak için alınması gereken 10 manâlı önlem uzmanlarımız kadar açıklandı. Şaşılacak tavsiyelere kulak verecek grip olmamanız mümkün.
Grip Olmamak İçin 10 Şaşırtıcı Tavsiye
Havaların soğumasıyla birlikte üstteki yolunum hastalıkları arasında en sık yakalandığımı gribe aleyhinde birçok önlem alınması gerekiyor. Uzmanların tavsiyeleri doğru, kış aylarını grip olmadan, son derece dinç ve dinç bir şekilde atlatmak bizim elimizde. Grip olmamak için 10 hayret verici nasihat bakın neler.
Aşı olun

Soğuk havalarda önemli anlamda etkileyen gripten en etkin korun yöntemi aşı olmaktır. Natürel her yıl aşı edinmek gerekir. Her sene o sene en aygın olacağı düşünülen grip mikrobu türü için geliştirilen aşılar piyasaya sürülür, siz de o aşıyı yaptırırsınız. Birincil birkaç gün yani vücut belirtilen bağışıklık kazanmaya başlayıncaya dek vücudunuz üzerinde dağıtılmış etkileri olabilir. Unutmayın oysa aşı da zayıflatılmış grip mikrobudur. Bu mikroba aleyhinde vücudunuz bağışıklık ve dayanıklılık kazandığında daha güçlülerine karşı da bir bağışıklık oluşmuş olur.

Harvard Halk Sağlığı Okulu ’nda epidemiyoloji profesörü Bill Hanage grip konusunda, “Cümbür Cemaat aşı olmalı. Bunun tek istisnası var. Önemli bir rahatsızlığınız olması veya doktorunuzun aşı konusunda sizi uyarmasıdır.” dedi. Eğer yumurtaya alerjiniz varsa aşı olmadan mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Hanege yaptığı açıklamada, aşıların normalde yumurta alerjisi olan insanlara bile alerji yapmayacak değin az miktarda yumurta proteinin içerdiğini ancak şiddetli alerjisi olanlarda ciddi etkileri olabileceğini belirtti. Hem böyle yüksek seviyede alerjisi olanlar için de yeni bulunan yumurta içermeyen aşıların kullanılabileceğini ifade etti.
Eğer zaten sağlıklıysanız ve herhangi bir alerjiniz de mevcut değilse herhangi bir kliniğe, sıhhat ocağına veya eczaneye artan bir şekilde aşı yaptırabilirsiniz. Eğer iğneden korkuyorsanız her ne değin ülkemizde o kadar bulunmasa da artık burundan buğu olarak çekilen türleri de mevcuttur. Natürel bu nesil aşı 50 yaş ve altı için etkilidir. Çünkü yaşlandıkça daha fazla antikor ihtiyacı olur. Daha fazla antikor için daha yüksek miktarda antijen gerekir oysa 50 yaş üzerindeki insanların burunlarında maalesef bu kadar yüksek seviyede antijen bulunmaz.

Akıllı telefon ve tabletlerinizi düzenli temizleyin
Zeki telefonlar kesintisiz elimizde. Her yere onları da götürüyoruz. Gittiğimiz yerde de daima masa üstüne veya bulabildiğimiz bir yere koyuyoruz. Elimizdeki bütün kir zeki telefonumuza da bulaşıyor. Benzer şey kullandığımız tabletimiz için de geçerli. Bunları uyumlu olarak temizlemezsek üzerlerinde ciddi miktarda mikrop ve virüs birikebilir. Biz de bunları sürekli olarak kulağımıza ve ağzımıza yaklaştırıyoruz. Bu sayede de virüsler ve mikroplar vücudumuza ulaşıyor. bu nedenle bu cihazların düzenli olarak temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi kış mevsiminde başımıza gelebilecek hastalıklardan korunmamızda etkin olacaktır.

Zeki telefon ve tabletlerinizi düzenli temizleyin
Akıllı telefonlar kesintisiz elimizde. Her yere onları da götürüyoruz. Gittiğimiz yerde de hep masa üzerine veya bulabildiğimiz bir yere koyuyoruz. Elimizdeki bütün kir akıllı telefonumuza da bulaşıyor. Benzer şey kullandığımız tabletimiz için de geçerli. Bunları uyumlu olarak temizlemezsek üzerlerinde ciddi miktarda mikrop ve virüs birikebilir. Biz de bunları sürekli olarak kulağımıza ve ağzımıza yaklaştırıyoruz. Bu sayede de virüsler ve mikroplar vücudumuza ulaşıyor. bu nedenle bu cihazların uyumlu olarak temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi kış mevsiminde başımıza gelebilecek hastalıklardan korunmamızda etkin olacaktır.
Ellerinizi pak tutun

Grip virüsü insandan insana hapşırma, öksürme gibi aktivitelerle bulaşmaz. Genelde grip virüsünü taşıyan ama bu virüsü taşıdığını bile bilmeyen insanlardan diğer insanlara bulaşır. Bu birey eli ile burnunu siler, bu da elinde kalır. O eli ile de kapıyı açar. sonra siz de o kapı kolunu tutarsınız. Sizin de elinize bulaşmış olur. Eğer elinize yıkamazsanız bir şeyler yerken ağız aracılığıyla sizin de vücudunuza bulaşmış olur. böylece ellerinizi düzenli olarak eski nesil olağan sabunlarla yıkayın. Fakat sakın antibakteriyel olan sabunlardan kullanmayın. Ayrıca eviniz haricen meslek yerinizde, arabanızda bir dezenfektan da bulundurun. Keza içinde triklosan olan dezenfektanlardan uzaktan durun. Bu maddeyi taşıyan dezenfektanların beynin işleyişine hasar verdiği kanıtlanmıştır. Bunun yerine içki bazlı ya da doğal ıtır, limon ve kekik gibi antibakteriyel yağlar taşıyan dezenfektanlar kullanın.

Beslenmenize dikkat edin
Fast food, abur cubur ve kızartmalar gibi ağır gıdalardan kaçının. Onun yerine antioksidan özelliği yüksek meyve ve sebze, kepekli tahıllar, yağsız proteinleri bol tüketmeye çalışın. Dinç besin sayesinde immün sisteminizi desteklemiş olursunuz. Yalnız bunu yaparken, zayıflama yöntemleri arasından dinç olanları seçmeyi unutmayın.
Çalışma yapın

Ahenkli spor yapmak bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlar. Normalde düzenli spor yapmadığınız dönemlerde sizi hasta edecek bir durumla karşılaşsanız bile uyumlu olarak spor yapıyorsanız bağışıklık ve savunma sisteminiz bu hastalıklara yol açan virüs ve mikropları kolaylıkla yenecektir. Bu da rahat bir kış geçirmeniz anlamına gelir. Jurnal 30 dakika yürüyüş veya haftada 3 veya 4 gün çalışma sizin için tatmin edici olacaktır. Burada spor yaparken aşırıya da kaçmamak gerekir. Eğer çok sıkıcı şekilde sık spor yaparsanız, vücudunuzun bezginlik düşmesine niçin olursunuz.

Nemlendirici cihazlar kullanmayın
Odalarımıza hava kurumasın diye koyduğumuz nem cihazları, üzerlerinde ve içlerindeki parçalarda mikrop, bakteri ve virüs yer alabiliyor. Bu nesil nemlendirme cihazlarını kullananların büyük bir bölümü ise gereken sıklıkta bu cihazları dezenfekte edemiyorlar. Bu durumda da bu cihazlar ortama mikrop, bakteri ve virüs yayıyor. Özet Olarak yararlarından fazla daha pozitif zararlar var. böylece de kullanmamak gerekiyor.

Sigaradan ve sigara içenlerden uzaktan durun
Sizi günden güne cılız düşürüp hasta etme kapasitesi açık havada sigara zararları saymakla bitmez. Sigaranın, saçınızın telinden ayaklarınıza dek vücudunuzda hasar vermediği organ neredeyse yoktur. bu nedenle doğal olarak uzak durulması gereken sigara kış dönemindeki hastalıklar açısından ise fantastik artırıcı etkiye sahiptir. Sizi çok kolaylıkla soğuk algınlığı ve gribe karşısında daha aklıselim hale getirebilir. Yani çok kısa sürede sigara içerek veya sigara dumanına maruz kalarak gribe yakalanma riskinizi oldukça artırabilirsiniz. Etrafınızda bulunan diğer insanların içtiği sigaranın dumanı boğazınızdaki enfeksiyon riskini epeyce çabuk ve yüksek miktarlara artırmaktadır. böylece bilhassa kış mevsiminde, hastalıkların kol gezdiği dönemlerde sigara içmeyin ve etrafınızdan sigara içenlerin dumanlarını uzaklaştırın oysa sağlıklı kalabilesiniz.

Ağırbaşlı ve dar olun
Zihniniz çok bitkin olduğunda daha pozitif stresli olmanıza neden olur ki bu da soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşısında sizi daha artı savunmasız yapar. Böyle bir durumda çok daha çabuk hasta olabilirsiniz. Bu mekanizma çok iyi anlaşılmasa da net olan bir şey varsa o da stresin vücudumuz için faydalı olmadığıdır. Daha eksik stresli ırk sadece zeka olarak daha dinç olmazlar; bununla beraber soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşısında da daha dirençli olurlar. Yani daha az stres yapan ahali daha az grip olma ihtimali ile yaşarlar. böylece öğlen yemekten daha sonra 15 dakika yürümek, meditasyon, uyumlu yapılan egzersizler ayrıca zihninizi boşaltırken bununla birlikte sizi hastalıklara karşı da koruyacaktır.

Hastalıkların yaşamın bir parçası olduğunu unutmayın
Unutmayın fakat, hastalıklar da yaşadığımız hayatın yok olmayan bir parçası. Onlar hep vardı ve olmaya da devam ediyor. Bizden önce de hastalıklar vardı, bizden sonra da ola ki şekil değiştirerek yeniden var olacaklar. böylece özellikle soğuk algınlığı ve grip mevsiminde çok pozitif evham yaparak da yaşamayalım. Hasta olmamak için kendi üzerimizde fazla fazla gerginlik üretmeyelim.

Stok yapın
Eğer hasta olursanız en son yerine getirmek isteyeceğiniz şey hasta olarak yattığınız kanepenizden kalkarak ihtiyaç duyduğunuz şeyleri edinmek için yollara düşmek olacaktır. bu nedenle kış ve grip sezonu başlamadan hemen önce ihtiyaç duyacağınız maddelerden stok yapın. Burnunuzu ve terinizi sileceğiniz peçete ve havlular, burun damlaları, öksürük şurubu, soğuk algınlığı ilaçları ve C vitamini gibi ürünlerden yeterince stok yapın. bununla birlikte dinç gıdalar ve su kaybını destek edecek içeceklere de ihtiyacınız olacaktır. Meyve çayları, soda, meyve suları vs…
Afiyet konusu şakaya gelmeyecek bir konudur, sağlığınıza dikkat edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com