Yetkili kişiler göre uygun ortamın sağlanmasının ardındaki erkek çocuklarının sünnet edilmesi, mütenevvi komplikasyonların da önlenmesini sağlar. Erkek çocuklarının sünnet edilmesi sırasında yerinde koşulların sağlanmaması çok önemli sorunların gelişimine neden olabilir. Keza erkek çocuklarını sünnet ettirme yaşı, çocuğun psikolojisi açısından manâlı ve şüphesiz göz ardı edilmemesi gereken bir husustur.
Sünnetin Faydaları
“Sünnet, penis kanseri gelişme riskini azalttığı gibi AIDS türü cinsel yolla da bulaşan hastalıkların geçişini önler. Sünnetli şahısların eşlerinde rahim ağzı kanseri riskinin de azaldığı gözlemlenmiştir. Sünnet idrar yollarında enfeksiyon gelişme ihtimalini 10 kata dek azaltır” diye konuştu. Gereklioğlu, “Kanama bozukluğu olan çocuklarla, işeme deliğinin aşağı olması, mikropenis gibi anomalilerde ise sünnet derisi ayarlama ameliyatlarında kullanılacağı için yapılmamalıdır”
Toplu Sünnetten Kaçının!
Sünnet tam teşekküllü bir hastanede, ameliyat koşullarında yapılmalıdır. Lokal ya da genel duyumsuzlaşma altında, hastane ortamında ameliyathane koşullarında yapılan sünnet sağlıklıdır. Kargaşanın içinde erkek çocuklarını sünnet ettirmek, çocukların çok korkmasına ve psikolojilerinin kötü etkilenmesine neden olur.
Çocuk cerrahları erkek çocuklarının en az 2 yaşına dek sünnet edilmesinden yanlamasına. İdeal sünnet yaşı ilk 2 yıl içinde olandır. Çocuk cerrahları ya da çocuk ürologları göre çocuk 2 yaşına girmeden evvel sünnet ettirilmelidir. Eğer 2 yaşına kadar çocuk halen sünnet ettirilmemiş ise, 6 yaşına kadar beklenilmesi nasihat ediliyor. Bu Nedenle erkek çocuklarında kastrasyon fobisinin yaratacağı olumsuzluklar önlenmiş olabilir.
Cerrahlara göre çocuk için sünnetin ideal yaş aralığı ilk 2 yıl olarak söylenmektedir.
YanıtlaSil