Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Cumartesi, Nisan 23, 2016

KİLO VERMEK VE ZARARLARI







KİLO VERMEK VE ZARARLARI
Kilo vermek sağlıklı, bilinçli ve bir diyetisyen yardımıyla yapılmadıkça her zaman geri dönüşü olmayan sorunlar çıkarabilir. Özellikle piyasadaki kilo verme adı altında tanıtılan zayıflama ilaçları yüzünden hayatını kaybeden birçok insan vardır. Bu yüzden fazla kilolardan asla hızlı bir şekilde kurtulmaya çalışılmamalıdır. Özellikle hızlı kilo vermek uğruna açlık diyeti yapan kişiler, kilo vermezler. Aksine vücutlarını hasara uğratarak vücut için gerekli su ve mineralleri kaybetmiş olurlar. Kilo vermek asla tek başına bir diyetle de mümkün değildir. Verilen kilonun sağlıklı ve kalıcı olması isteniyorsa her zaman diyet spor ile desteklenmelidir. Fazla kilolardan sağlıklı bir şekilde kurtulduktan sonra vücutta var olan şişmanlığa bağlı hastalıklarında tedavisi için en önemli adım bu sayede atılmış olur. Kilo almaya meyilli insanların asla dengesiz ve sağlıksız beslenmemeleri gerektiği de önemli bir ayrıntıdır. Çünkü düzensiz beslenmenin sonucunda kilo vermek her zaman daha da zorlaşır.
 Kilo vermeye engel bir rahatsızlık oluşması durumunda, daha önceden bilinçsizce alınan kiloların bu rahatsızlıkta çok büyük sorunlar doğuracağı hasta tarafından bilinmelidir.
Çok hızlı vermenin hem vücut sağlığı hem de kalp için çok zararlı olduğu unutulmamalı, kalp krizi riskinin her zamankinden daha fazla olduğu da bilinmelidir.
KİLO VERMENİN ZARARLARI NELERDİR ?
-Baş ağrısı, yorgunluk, uyku hali, mutsuzluk, konsantrasyon ve odaklanma gibi problemler yaşam kalitesinin düşürülmesi
-Kalpte ritim bozukluğu ve buna bağlı kalp krizleri
-Kemik erimesi denilen osteoporoz hastalığının başlaması
-Sık sık baş dönmesi
-Kolesterol başlangıcı ve buna bağlı oluşan damar tıkanıklıkları
-Böbrek taşı veya gut hastalığının başlaması
-Vücut şeklinin bozulması ve vücudun orantılı bir şekilde incelememesi
-Çok hızlı kilo vermenin sonucunda çokta hızlı bir şekilde kilo alınabileceği unutulmamalı ve her zaman doktor kontrolünde vücut kitle endeksine göre hazırlanan diyet ve egzersizler ile kilo verilmeye çalışılmalıdır.
 Ayrıca kilo vermenin en büyük zararlarından biri olan saç dökülmesi de bu evrede başlayabilir ve saçlar için geri dönüşü olmayan zararlar verebilir. Saçların dökülmeye başlaması insanı psikolojik olarak etkileyebilir ve ruhsal bunalımlara sebebiyet verebilir.
Etiket: kilo verme ve zararları

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com