Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Cumartesi, Aralık 31, 2016

Oral Seks Nedir, Faydaları Ve Zararları Nelerdir?


Modern sevişme sanatı olarak görülen oral seksi yapan çiftler birbirini daha iyi tanımakta, birbirlerinin azami tutku aldığı pozisyonları keşfetmektedir.

seks, cinsel ilişki

İnsanlık değin eski bir tarihe sahip olan oral seks, ağız ve dil aracılığıyla cinsel organların uyarılmasıdır. Oral seks nedir diye sorulduğunda belirlenmiş bir kesim modern sevişme sanatı olarak görmekte, oral seksten uzakta durulmasını data eksikliğine bağlamaktadır. Çoğu faydası yanına zararları da olan oral seks, alınması gereken tedbirler alınmadığı takdirde bir takım hastalığa yol açmaktadır.

 

ORAL SEKSİN FAYDALARI NELERDİ?

– Cinsel olarak zevk verir

– Gebe kalma riski yoktur

– Kızlık zarına hasar vermez

– Aynı anda orgazm olmama durumunda orgazm olmayan tarafın memnun etme olmasını sağlar.

 

ORAL SEKS YAPARKEN NELERE UYARI EDİLMELİDİR?

 

Cinsel organlar temizlenmeli ve kurulanmalı, temizliğe mutlaka fazla uyari edilmelidir.

Cinsel organlarda bir rahatsızlık olması durumunda virüsün karşı tarafa bulaşması, uçuk oluşumu kaçınılmazdır. Bu durumda öncelikle tedavi olunmalıdır.

Cinsel organlar oral seks esnasında dişlerle yıpratılmamalı acı verilmemelidir. Böyle bir durumda ilişkiye girmek zorlaşabilir.

Her iki tarafın da hoşuna gidip gitmediği sorgulanmalı, mecbur bir koşul yaşanmamalıdır. Içten olunmaması ve hoşuna gidiyormuş gibi davranılması aleyhinde tarafı yanıltacağından birbirinden rahatsızlık duyulan bir eyleme devam edilmemelidir. Böyle bir koşul zamanla eşlerin birbirinden soğumasına niçin olabilir. Oral seksle ilgili merak ettikleriniz için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

ORAL SEKS POZİSYONLARI

 

69 POZİSYONU: Çiftlerin birbirini en iyi şekilde uyardıkları pozisyon olarak bilinmektedir. Oral seksten hoşlanan çiftlerin en fazla hoşlandığı pozisyondur. Bayan ve erkek cinsel organlarını görür vaziyette zıt durumdadır. Tensel ve hissi olarak çiftleri birbirine en fazla yaklaştıran pozisyondur. Oral seks nedir denildiğinde 69 pozisyonu en iyi tanımdır.

DİZ ÜSTÜ POZİSYONU: Çiftlerden biri diz üstü pozisyon alır. Diğeri ayakta durur. Diz üstü duran taraf ayakta duranın cinsel organını ağız ve dil aracılığıyla uyarır. Daha ziyade erkeğin ayakta olduğu pozisyondur.

ERKEĞİN UZANDIĞI POZİSYON: Erkeğin uzandığı ve kadının da oral seks yaptığı pozisyondur.

YATAK UCU: Kadının başı yatağın ucundadır. Erkek ayakta ve cinsel organı kadının yüz hizasındadır. Her iki taraf için de neşeli bir pozisyondur.

 

ORAL SEKS NASIL YAPILIR?

           Oral seks nedir nasıl yapılır denildiğinde bilimsel açıdan kabul görmüş bir seks tekniğidir denilebilir. Bayan cinsel organında en hassas ve sağduyu alan klitoristir. Dil ve dudaklar kullanılarak oral sekste bu alan uyarılır. Erkekte ise penis başı ve arka bölgesi en duyarlı bölümlerdir. Kadının dilini bu bölgelerde gezdirmesi ve penisi ağzına alması müsamaha almayı sağlar.

 

ORAL SEKSİN ZARARLARI NELERDİR?

Cinsel organların taşıdığı mikrop ve virüsler ağzı yolu ile karşı tarafın vücuduna girerek hastalıklara yol açmaktadır. Ağızdaki bir açık yara, mikrop ve virüslerin girişini hızlandırarak karşı tarafın virüsü kapmasına yol açabilir, ağızda uçuk ve yaralara neden olabilir. Temizliğe dikkat edilmediği takdirde kansere değin götüren zararları bulunmaktadır. Mutlaka alınması gereken tedbirler alınmalı, oral seks sevişmelere lezzet katan bir ışık halkası getirilmelidir. Oral seksin yol açtığı hastalıklarla ilgili merak ettikleriniz hakkından öğretmek icabında:

 

UÇUK

En fazla bulaşan virüslerden olan Herpes siplemks virüsü neden olur. HSV1 virüsü, ağız yaralarına, HSV2 virüsü ise genital yaralara neden olur. Uçuk kronik bir rahatsızlık olup çare edilememektedir. bu nedenle herpesten kaçmak sorunu çözmemektedir.

HPV

Bağlantı yolu ile bulaşan bir virüstür. Genital siğil olan HPV oral seksle çok süratli bulaşır. Bazı bilim adamları oral seksin gırtlak kanseri öncelikle edinmek üzere serviks kanserine de yol açtığını söylemektedir. HPV aşısı 18/26 yaş aralarında 3 doz olarak uygulanmakla birlikte, tedavisi yoktur.

BEL SOĞUKLUĞU

Uyari edilmediği takdirde oral seksin zararları oldukça fazladır. Bunlardan biri de bel soğukluğudur. Oral seksle fazla kolay bulaşmaktadır. Boğaz ağrısı, yutma zorluğu, boğazda kırmızı lekeler, sarı ve beyaz akıntılarla kendini gösterir. Oral yolla bulaşır ve tüm vücuda yayılır. Bel soğukluğundan cinsel organlar da fena etkilenmektedir. Bel soğukluğu serviks bölgesinde derinlerdedir. böylece erkek kadından yok, bayan erkekten fazla daha basit virüs kapmaktadır.

KLAMIDYA

Genital sızıntı, boğaz ağrısı, soğuk algınlığı, idrarda yanma, cinsel ilişki esnasında acı gibi belirtilerle kendini gösterir. Antibiyotikle tedavisi mümkündür. 2 haftada tedavi olunmakla birlikte karşı tarafın da benzer anda tedavi olmaması durumunda oral seksle yeniden bulaşır.

FRENGI

Ellerde ve ayaklarda bere, ateş, saç dökülmesi, lenf düğümlerinde şişme, baş ağrısı, kilo kaybı ve halsizlik belirtileri göstermektedir. Mutlaka tedavi edilmelidir. Aksi takdirde beyne zarar vermekte ve tutum bozukluklarına neden olmaktadır.

KARA SARILIK B

Ağız ve anal bölgeden bulaşan bir hastalıktır. Kara Sarilik B aşısı olan bir rahatsızlık olup alınması gereken tedbirler konusunda itinalı davranılmalıdır.

HIV

Oral seksin yanına anal ve vaginal yollarla da bulaşan bir hastalıktır. Açık yaralarda bulaşması fazla daha kolaydır.

 

ORAL SEKS HAKKINDA BİLİNMEYENLER

 

– Oral seks hakkında merak ettikleriniz her şeyi bulacağınız yazımızda biraz da oral seks hakkında bilinmeyen şeylerden bahsedelim.

– Oral seks temizliğe dikkat edildiği sürece iğrenç bir seks tekniği değildir.

– Uyumlu yapılan oral seksle çiftler birbirini daha iyi tanımakta, birbirlerinin en fazla hoşgörü aldığı pozisyonları keşfetmektedir.

– Kadının oral seks yapması argoda ‘saksafon aşırmak’ olarak tanımlanır.

– Oral seks bir cinsel sapıklık değildir.

– Erkekler çok hoşlansa da kadınların eksik bir bölümü erkekleri bu yöntemle uyarmaktan hoşlanır.

– Erkekte penis başı, kadında klitoris aşırı duyarlıdır.

– Dişler cinsel organlara zarar verebilir, bu nedenle uyari edilmelidir.

– Bir tarafın erken boşalması durumunda diğer taraf oral seksle hoşnutluk edilebilir.

– Vaginaya herhangi bir şey sokulmadığından kızlık zarına bir zararı yoktur.

– Vagina bol su ile yıkanmalı, içerisine sabunlu su kaçırılmamalıdır.

– Vaginaya hava üflendiğinde kadın sancı ve acı hissedebilir.

– Kadın spermleri yutabilir bir sakıncası yoktur. Hamile kalmaz.

– Kadından salgılanan sıvılar mikrop içermez erkek te onu yutabilir.

– Baskı olmaması durumunda her iki tarafa haz veren bir uygulamadır.

– Açık yaralardan virüs kapma ihtimali çok yüksektir. HIV virüsü sperm yolu ile kadına geçer. bu nedenle tedavi olmadan oral seks yapılmamalıdır.

– Ortak zevk alınarak yapılan bir oral seks çiftleri birbirine daha da bağlayacak ve yatak odalarını ve cinsel yaşamlarını çok daha pozitif renkli hale getirecektir.

Forumda Tartışın

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com