Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Cuma, Nisan 22, 2016

Varis Çoraplarının Önemi Varis Çoraplarının Kullanımı....








Varis, bir toplardamar hastalığı, toplardamar genişleyip ve büyüyerek sağlığı tehdit edebiliyor.
Daha çok alt bacak görülen varis estetik bakımından da kullanılabiliyor. Tıbbi basınçlı çoraplar ise varisin tedavisi ve önleminde kullanılabiliyor. Günümüzde varis denince akla ilk gelen sık ve sert çoraplar gelmektedir. Bu ürünler artık günümüzde hem tasarım hem de sağlık amacı ile kullanılmaktadır.

Varis Çorabı denilince akla çok zor giyilen estetik çoraplar geliyor. Geçmişten günümüze kadar varis çorabının tıbbi olarak ne değişti?

Aşırı kalınlıkları sert ve sık dokumaları yüzünden cildin havalanmasına engel olmaları, zor bir şekilde giyilmeleri, lastik bölgelerinin ayakta yara yapması. Farklı bölgelere farklı basınçlar uygulaması gibi nedenlerden dolayı insanlar klasik varis çoraplarına çok uzak duruyorlar. Kullanmak durumunda kalan insanların yaşamı kısıtlanmıştır. Eski varis çorapların yerini alan günümüz kademeli basınçlı çoraplar ile bu sorun ortadan kalkmıştır. Kullanılan malzemeler örgü ve üretim teknikleri gibi faktörler bu çorapları rahat ve konforlu şekilde kullanmamızı sağlamıştır. Diz altı, diz üstü, kasık, külotlu, açık veya kapalı modelleri bulunmaktadır.

Tıbbi Basınçlı Çoraplar Hangi Sorunlarda Kullanıyor?

Eski varis çorapların yerini alan son teknoloji ile donatılmış yeni kademeli basınçlı çoraplar ven ve lenf damar hastalıklarına karşı savunma, tedavisi ve gebelik sırasında uzun süreli yolculuklarda kullanılmaktadır.

Varis Nasıl Bir Hastalıktır? Neden Ortaya Çıkar? Tedavi Edilmediğinde ne gibi sorunlar ortaya çıkar? Variste Hangi Aşamada Bu Çoraplar Kullanılır?

Ayaklarımızın venlerin içindeki kapakçıkları bozulduğunda, aşağıdan yukarıya doğru olması gereken kan akımının farklı yöne çevrilmesi sonucu oluşur. Buna venöz reflü denir. Venöz reflünün ilk belirtisi diz altında ve bileklerde görülen şişliklerdir. Hastalık geliştikçe bacaklarda önce yeşil-mavi-kırmızı kılcal damarlar ortaya çıkar. Tedavi edilmeden geçen süre, kılcal damarların sayılarını ve çaplarını arttırırken renklerini koyulaştırır. Cilt altında büyük venöz pake denilen ve spagetti makarnaya benzeyen damarlar ortaya çıkmaktadır. Hastalığın son zamanlarında ciltte renk değişikleri ve bilek düzeyinde gelişen aylarca sürebilen ve zor iyileşen yararlar ortaya çıkar. Tüm bu görsel belirtilere varis denir. Bu hastalığı tedavisi veya gelişmemesi için basınçlı çoraplar kullanılmalıdır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com