Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Cuma, Nisan 22, 2016

Tekerlekli Sandalye Seçimi



 


Tekerlekli sandalyelerin dünya üzerinde yıllık yaklaşık olarak bir milyon dolardır. Tarihsel olarak, elektrikli tekerlekli sandalyelerin artması diğer mesleklere göre çok yavaş ilerlemesine rağmen, elektronik eşyalar alanında sağlanan gelişimlerin tekerlekli sandalyelere uygulanması hem teknoloji açısından hem de engelli insanlar için uygulanabilir bir icattır. Buna paralel olarak müşteri sayısında da bir takım artışlar olmuştur. Engellilere yönelik tüm yardımcı cihaz sisteminde olduğu gibi tekerlekli sandalyeler de hayati bir önem taşımaktadır.

Tekerlekli Sandalyelerin Kullanım Nedeni?
-            
       Eklem iltihaplanması
-          Sinir hastalığı
-          Beyin veya damar hastalığı
-          Kemik yaralanmaları ve incelmeleri
-           Alt uzuv ampütasyonları
-          Beyin felci geçirmesi
-          Omurilik felci
-          Solunum veya kalple ilgili olan bazı hastalıklar

Yardımcı Teknolojinin Rehabilitasyona Katkısı
Gelişim Ve Sosyalleşme
Çevre içinde hareket etmek için ve çevredeki olayları keşfetmek, engelli insanlar için öğrenme yeteneğini geliştiren ve           teknoloji ile desteklenmesi gereken önemli bir faktördür. Engelli çocukların ebeveynleri, çocukların ebeveynleri, çocuklarının bilişsel gelişimi için hareket kabiliyetine sahip olmaları gerekmektedir. Hem çocuk hem de aile için çok zararlı olabiliyor. Araştırmalara göre 2 yaşındaki çocukların elektrikli tekerlekli sandalyeleri tercih ederek hareket yeteneklerinin artmasını sağlıyor ve okulda daha iyi performans sergilemesine yardımcı olabiliyor.

Eğlence Ve Oyun
Tekerlekli sandalye sporları, engellilerin daha iyi hareket etmesini sağlayabiliyor. Spor ve eğlence yoluyla insanlar işbirliği yapmayı öğrenebiliyorlar. Çocuklar birbirleriyle kolay iletişim içinde olabiliyor. Eğlenceli olduğu için engelli engelsiz birçok çocuğun kullanması için uygun olabilir.  

Öğrenme Ve Çalışma
Başarıya giden en düzenli yol özelliklede engelli insanlar söz konusu olunca iyi ve düzgün eğitim almak gerekir. Çoğu durumda engelli kişiler mesleki çalışma alanlarını oldukça daraltırlar. İş imkânını genişletmek için engelli insanların öğrenme hedeflerini belirlemesi gerekir. Ciddi fiziksel sakatlıkları olan kişiler mesleki hedefine ulaşabilmek için yardımcı olabilen teknolojiye büyük bir ihtiyaç duyarlar. Rehabilitasyon uzmanları ve engelli kişilerin önündeki engeli teknoloji veya diğer kişilerin yardımı ile sorunları önünden kaldırmaktır.




0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com