Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Pazartesi, Nisan 25, 2016

Kilo Verememe Nedenleriniz








Kilo Verememe Nedenleriniz

Çoğu insan daha fit ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak ister ancak konu kilo vermeye gelince birçoğu ideal kilosuna ulaşamamaktan yakınır. Diyet yapan kişiler genellikle 6 ay-1 yıl içerisinde kendi ağırlığının yaklaşık olarak %10'u oranında bir zayıflama yaşasa da ideal olanı ayda 2-4 kilo vermektir.
Kilo kaybı diyete başlanılan ilk aşamalarda hızla gerçekleşse de ilerleyen aşamalarda azalarak durma noktasına gelmektedir. Kilo verememe nedenleriniz aşağıdaki sebeplerden herhangi biri veya birkaçı yüzündendir.
1. Altta yatan bir hastalığın fazla kiloya sebep olması: Fazla kilolarından rahatsız olan kişiler genellikle bir uzmandan yardım almak yerine kendi kendilerine diyet programları hazırlamakta ve bu şekilde kilo vermeye çalışmaktadır. Ancak fazla kiloların nedeni troid hastalığı, gizli şeker, insülin direnci, böbreküstü bezlerinin fazla çalışması, polikistik over sendromu gibi nedenlerden biri de olabileceğinden hangi diyeti yaparsanız yapın fazla kilolarınızı vücudunuzdan uzaklaştırmayı başaramayabilirsiniz.
2.Yanlış uygulanan beslenme alışkanlıkları: Bir diyet kişiyi aç bırakıyorsa doğru bir diyet olmadığını söyleyebiliriz. Çok düşük kalorili diyet listeleri vücudun yağ dokusunun yanı sıra kas dokusunun da erimesine neden olur. Gün içerisinde enerjiye en fazla ihtiyaç duyan ve en fazla enerji harcayan yerler kaslar olduğundan kas kaybıyla birlikte metabolizma hızı yavaşlar ve vücutta kilo kaybına karşı yıkılmaz bir direnç meydana gelir. Bu durumda kilo vermek şöyle dursun kilo almanız bile hızlanabilir.
3. Aşırı Stresli Yaşam Şekli ve Psikolojik Problemler
Kilo verme sürecinde başarısızlık ihtimalini arttıran faktörlerden biri de aşırı stresli yaşam tarzı ve psikolojik problemlerin bulunmasıdır. Bir türlü kafanızdan atamadığınız problemleriniz varsa diyete başlamadan önce bir psikiyatri uzmanı veya psikologdan yardım almanızı öneririz.
4.Öğünleri Atlamak
Metabolizmanın düzenli olarak işleyişini sürdürebilmesi için 3 ana ve 3 ara olmak üzere günde toplam 6 öğün yemek yemek gerektiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Sabah kahvaltısı mümkün olduğunca erken saatte yapılarak metabolizma çalıştırılmaya başlanmalı ve 2,5-3 saat arayla mideye bir şeyler girmesini sağlayarak metabolizmanın çalışmaya devam etmesi sağlanmalıdır. Akşam yemekleri 19.00'dan önce ve hafif olarak yenilmeli ve uyuyana kadar yenilen şeylerin sindirilmesi sağlanmalıdır.
Kilo verememe nedenleriniz ne kaynaklı olduğunu tespit ederek yanlışlarınızı bulabilir ve fazla kilolarınızdan daha kısa sürede kurtulabilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com