Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Pazar, Nisan 24, 2016

Vücudumuzda Kas Çeşitleri






Vücudumuzda Kas Çeşitleri

Kaslar hareket etmemizi sağlayan dokulardır. Ayrıca vücudumuzdaki kaslar kimyasal enerjiyi mekanik enerjiye çevirir. Yaşadığımız her an yaptığımız tüm hareketler vücudumuzda var olan kaslar tarafından gerçekleşmektedir. Kollarımızın ya da bacaklarımızın hareket edebilmesi hatta iç organlarımızın çalışması bile vücudumuzda var olan kaslar sayesinde gerçekleşmektedir. Genel olarak erkeklerin vücudu % 40 kastan kadınların vücudu ise %30 kastan oluşmaktadır. Ayrıca insan vücutlarında ortalama 550 adet civarı kas olduğu bilinmektedir. Tüm bunlara ek olarak vücut ısımızın büyük bir kısmı da kaslarda oluşan kasılmalardan dolayı oluşmaktadır. Ayrıca kaslarımınız %50 - % 60 gibi bir miktara bacaklarımızda ve kalçalarımızda yer almaktadır. Bu yüzden bacakların ve kalçanın çalışması vücudun yağ yakımını hızlandırmaktadır.
İnsan vücudunda toplamda üç çeşit kas bulunmaktadır. Vücudumuzda kas çeşitleri çizgili kas, düz kas ve kalp kası olarak üçe ayrılmaktadır. Düz kaslar vücudumuzda istemsiz olarak çalışan kaslardır. Bunlar damar yapılarında, gözlerde, sindirim sistemlerinde ve içi boşluklu olan iç organlarında yer alan kaslardır. Yapısı düz şekildedir. Tek çekirdekli bir kas çeşididir ve çekirdeği de merkezde bulunmaktadır. Çizgili kaslara göre daha yavaş çalışan bir kas çeşididir. Ayrıca düz kaslar hafif bir pembe renginde olurlar. Bu kas türünde iki tip kasılma görülmektedir. Bunlar ritmik kasılma ve tonik kasılmadır.
Vücudumuzda kas çeşitleri için bir diğer tür ise kalp kasıdır. Yapı olarak çizgili kasları andıran bu kas türü düz kaslar gibi çalışmaktadır. Çizgili kaslar gibi istemsiz olarak çalışırlar. Besinleri enerjiye çevirme işlemlerini gerçekleştirirler. Ayrıca hiç yorulmadan ömür boyu çalışabilecek bir kas türüdür. Her ne kadar çizgili kasa benzese bile çizgili kas gibi kasılmalar yaşamayan bir kastır. Ayrıca bu kaslara iyi bakmak için düzenli beslenmek ve düzenli bir şekilde egzersizler yapmak gerekmektedir.
Vücudumuzda bulunan bir diğer kas çeşidi de çizgili kaslardır. Ayrıca bir diğer adı da iskelet kasıdır. Bu kas türü yüzde, boyunda, göğüste, kollarda ve bacakların uzuvlarında bulunan bir kas türüdür. Çizgili bir görünüme sahip olmasından dolayı bu şekilde adlandırılmıştır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com