Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Salı, Şubat 08, 2011

ZAYIFLIK NEDENLERİ NELERDİR

Zayıflığın birçok sebebi olabilir.başta yetersiz beslenme,hormonal sebepler,parazitler,yada psikolojik sebepli olabilir.
1)Yetersiz beslenme: Günlük alınması gereken kalori harcanan kaloriden azsa zayıflama olur. Günlük aktivite yaş kilo boy gibi unsurlar gözönüne alınarak kişinin günlük kalori ihtiyacı tespit edilir.Birçok kişi iyi beslendiğini söylemesine rağmen kilo alamadığını söyler. Ancak çoğu kez bu kişilerin beslenme alışkanlıklarına bakıldığında günlük öğünlerinin gereksinimleri için yeterliolmadığını anlarız.Burada önemli olan kişinin kendine özgü ihtiyaçlarının belirlenmesi ve ona göre kalori ihtiyacının karşılanmasıdır.İki farklı insan aynı şeyleri yemelerine rağmen biri kilo alabilirken diğeri ise alamayabilir.
2)Hormonal sebepler: Yeterli kalori alınmasına rağmen yine de zayıf görülebilir. Bazı hormonların (tiroid) fazla çalışması daha fazla enerji harcanmasına neden olabilir. Eğer böyle bir durum tespit edilmişse buna yönelik hormon tedavisinin alınması gerekebilir.
Bazal metabolizma  dinlenme esnasında vücudun yaşamsal fonksiyonlarını sürdürmek için gerek duyulan enerji miktarıdır. Bazal metabolizma için sarfedilen enerji miktarı tüm vücut enerjisinin % 60 kısmını oluşturmaktadır. %30luk kısmı ise fiziksel aktivite sonucu harcanır. %10 ise yenilen gıdaların sindirilmesi için harcanan enerji oranıdır.Bazal metabolizmanın hızı cinsiyet yaş hormonlar gibi sebeplerden ötürü artabilir. Ayrıca bazı besinler (kafein) hızı artırabilir.
3)Parazitler: Parazitlerin olması besinlerin emilimini etkiler bu kilo kaybına neden olabilir. İlaç tedavisiyle parazitlerden kurtulmak gerekir.Vitamin ve minerallerin yeteri kadar emilememesi,Besinlerin emilim bozukluğundan dolayı sindirilememesi gibi sorunlar kilo alamama nedenlerinden biri olabilir.
4)psikolojik kaynaklı:Eğer kişide kilo almayı engelleyen fiziksel bir neden yoksa psikolojik kaynaklıdır.İştahsızlığın sebeplerinden biri de stres ve psikolojik hastalıklardır. Eğer böyle bir sebep varsa buna yönelik tedavi yapılmalıdır.Kısacası kilo almak için düzenli birşekilde
GAİNMAX
kullanarak iştahınızın iki katı açılmasını sağlayarak sağlıklı birşekilde kilo almanızı sağlayacaktır.
www.kiloaldiriciniz.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com