Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Cumartesi, Nisan 08, 2017

Cinsel Yaşamın Düşmanları


Stres bir fazla konuda olduğu gibi cinsel yaşamda da en büyük tehditlerden. Mutlu bir evlilik ve dinç bir cinsel hayat için uyarı edilmeis ve kaçınılması gerekenler...

Iş stresi

İster büyük bir holding patronu olun, ister bir mağazada satış görevlisi olun, stres herkesi bir şekilde pençesi altına alıyor. Sabahtan erken kalkma zorunluluğu, zamanın kayda değer bir bölümünü yoğun trafikte masraf, bitmek bilmeyen iş randevuları ve rekabet ortamı yüzünden stresi iliklerimize kadar hissediyoruz. Koşuşturma akşam evde de devam ediyor. Stres ve yorgunluğun faturası cinsel isteksizlik, orgazm güçlüğü veya ereksiyon güçlüğü gibi ciddi sorunlar olarak karşımıza çıkıyor.

Ne yapmalı? Iş yaşantınıza ayırdığınız zaman ne değin pozitif olursa olsun, cinselliği göz ardı etmemeniz gerekiyor. Akşamları eve iş taşımamakla başlayabilirsiniz mesela.

İlaçlar

Bilhassa mide, tansiyon, şeker hastalığı ve bunalım ilaçları santral asap sistemine tesir ederek cinsel yaşamı sabote edebiliyor.

Ne yapmalı? Hap kullanımı tedavinin kayda değer bir tutam fakat cinsel yaşamın olumsuz etkilenmesini de görmezden gelmemek gerekiyor. Eğer hap tedavisinin ardındaki cinsel hayatınızda sorunlar başladıysa, bunu doktorunuzla mutlaka paylaşın.

Maddi hastalıklar

Diyabet ve hipertansiyon gibi sağlığı bozan her türlü hastalık dolambaçlı veya ilk elden cinsel yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Örneğin kandaki yağ ve kolestrol değerleri yükselince damar sertliği gelişebiliyor. Bu hastalığın etkisi aşağı kalan erkeklerde de sertleşme sorunu, yani ereksiyon bozukluğu ortaya çıkıyor. Ereksiyonun kadınlardaki karşılığı dış genital bölgedeki salgı bezlerinin faaliyetiyle çoğalan kayganlaşma. Kronik hastalıklar kadındaki bu mekanizmayı bozarak cinsel ilişkide sorun yaşamasına neden olabiliyor.

Ne yapmalı? Kronik bir hastalığınız varsa, daha nitelikli bir cinsel yaşam için nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda doktorunuzdan bilgi edinmelisiniz.

Aşırı alıştırma

Uzmanlar, formunu korumayı başaran şahısların vücutlarıyla barışık olduğunu, utangaçlıklarını veya korkularını bir kenara bırakarak cinsel yaşamda daha etkin bir rol üstlendiklerini belirtiyor. Vücudu forma kavuşturmanın yolu elbette ahenkli spor yapmaktan geçiyor. Natürel egzersizi abartmadığınız ve bedeninize gereğinden pozitif yüklenmediğiniz sürece! Çünkü, fazla uygulanan alıştırma kandaki hormon seviyelerini negatif yönde etkileyerek cinselliğe darbe indirebiliyor.

Ne yapmalı? Uzmanlar egzersizin mutlaka bir hekim kontrolünde yapılması gerektiğine uyarı çekiyor.

Içki tüketimi

Romantik bir gece geçmek için pozitif şeye lüzum yok doğrusu. Mum ışığında bir yemek, azıcık fantezi tatmin edici. Her şeyde olduğu gibi alkolün de fazlası geri tepiyor! Yüksek dozlarda alındığında cinsel güdüleri azaltıyor ve erkeklerde ereksiyon sorununa niçin oluyor.

Ne yapmalı? Uzmanlar, aşırı tüketilen alkolün cinsel organın sertleşmesini engellediğine ve kadınlarda regl düzensizliklerine yol açtığına dikkat çekiyorlar.

Bulaşan hastalıklar

Genital herpes, bel soğukluğu, klamidya ya da AIDS... Bu hastalıkların tedavi edilmediği takdirde kısırlıktan iç organ iltihabına, erken doğumdan anne karnındaki bebeğin ölümüne kadar öyle çok ciddi sonucu var. Diğer Taraftan bazıları yalnızca cinsel ilişkiyle değil, yakın vücut teması, öpüşme ve oral ilişkiyle bile geçebiliyor. Kimi hastalıklar ağrı, sızıntı, idrar yaparken yanma gibi belirtiler verirken, kimileri ise sinsi sinsi ilerliyor. Bu hastalıkların erken tanı ve tedavisi için ahenkli kontrollerinizi dikkatsizlik etmemeniz gerekiyor.

Ne yapmalı? Bana bulaşmaz demeyin, cinsel ilişkiye girerken prezervatif kullanmayı mutlaka alışkanlık edinin. Unutmayın ki prezervatif genital herpes ve AIDS gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklardan koruyan tek doğum yoklama yöntemi. Keza sık partner değiştirmekten kaçının ve tanımadığınız kişilerle de ilişkiye girmeyin.

Çözümleri neler?

Günümüzde cinsel organlardaki estetik sorunlara cerrahi yöntemle çözüm bulunuyor.

Yeni geliştirilen ilaçlarda cinsel yaşamı olumsuz yönde etkileyen ast etkilerin azaltılmasına bilhassa mücadele gösteriliyor.

Bilirkişi denetiminde uygulanan egzersizler, bedeninize gereğinden fazla yüklenmenizi önleyerek cinselliğinizi sağlıklı bir şekilde yaşamanızı sağlıyor.

Çoğalan medikal tedavi ve psikoterapi teknikleri doğruca psikiyatrik hstalıklar günümüzde başarıyla tedavi edilebiliyor.

Prezervatifler, cinsel ilişki sırasında geçebilecek hastalıklardan yüzde 99 gibi yüksek oranda koruyabiliyor. Üstelik günümüzde kadınlar için de prezervatif mevcut.

Meditasyon, yoga, refleksoloji, reiki, shiatsu gibi pek fazla yöntem stresten arınmanıza tezgâhtar oluyor.Botextra; haber botu , film botu, dizi botu, wordpress botu.Akıllı içerik sistemi

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com