Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Pazar, Nisan 09, 2017

Boşanma Dünyaya Zarar Veriyor


Boşanmanın bir yerine iki hane ortaya çıkararak, enerji tüketimini artırıp, konut atıklarını artırdığı için çevreye zararlı olduğu belirtildi.

Boşanmanın çevreye etkilerini araştıran Michigan Devlet Üniversitesi nden çevrebilimci Jianguo Liu, boşanmanın "fiilen de çevre bakımından çok büyük etkileri olduğunu" söyledi.

Araştırmasının sonuçlarını "Proceedings of the National Academy of Sciences" dergisinde yayımlanan Liu, kendisiyle yapılan telefon görüşmesinde, boşanma sonucu ortaya çıkan daha çok hanenin, kritik kaynaklar olan toprak, su ve enerjinin daha artı kullanımı anlamına geldiğini belirtti.

Bir evde daha pozitif kişinin yaşaması ile daha eksik kişinin yaşaması arasında bir ayrım olmadığını bildiren Liu, bir evde iki veya fazla birey olsa da o evdeki buzdolabı veya klimanın benzer miktarda enerji tükettiğini söyledi. Liu, fakat bir yerine iki ev olunca bu gereçlerin, dolayısıyla da harcanan enerjinin ikiye katlandığına, bir yerine iki bulaşık makinası kullanıldığına dikkat çekti.

Liu, araştırmasının bulgularının birincil ilk olarak insanları hayrete düşürdüğünü, fakat sonradan bu sonuçların "basit ve açık" olarak kabul edildiğini söyledi. Liu, azıcık daha artı enerji ve su tüketiminin birincil ilk kez çok büyük bir şey gibi görülmediğini, lakin bunun birikerek arttığına uyarı çekti.

Liu, bu bulgularından yola çıkarak ABD için boşanmanın ilave maliyetini hesapladı.

2005 de, ABD de, boşanmış bireylerden oluşan 16,5 milyon haneye karşılık, evli çiftlere ait 60 milyon hane vardı.

Boşanmış insanların yaşadığı evlerde birey başına enerji tüketimi evli çiftlerin evindeki kişi başına enerji tüketimine göre daha artı, çünkü birdenbire çok insan aynı televizyonu seyrediyor, benzer radyoyu dinliyor, aynı fırını kullanıyor ve benzer ışığın aşağı yemek yemek yiyor.

Liu nun buna dayanarak yaptığı hesaplamalara göre, bu her yıl ABD de fazladan 6,9 milyar dolar enerji tüketimi, 3,6 milyar su tüketimi ve keza daha pozitif toprak kullanımını anlamına geliyor.

Liu, sadece ABD için değil, 1998-2002 arasında incelediği, aralarında Brezilya, Kosta Rika, Ekvador, Yunanistan, Meksika, Güney Afrika nın da bulunduğu 11 ülke için de aynı sonuçların geçerli olduğunu belirtti.

Boşanmaya karşı olmadığını, "bazen bazı insanların sahiden de boşanması gerektiğini" gösteren Liu, ancak insanların çevreyi korumaktan bahsederken, boşanmanın etkilerini göz ardı ettiklerine dikkat çekmek istediğini söyledi.

Liu yu boşanmanın çevreye etkilerini incelemeye iten ise, nüfusu düşen bölgelerin çevre sorunlarını incelerken, toplam insan sayısı az olsa da hane sayısının arttığını fark etmesi olmuş.

Bunun nedenlerinin boşanma, insanların daha uzun vakit bekar kalması ve ansızın pozitif kuşağın bir arada yaşadığı evlerin azalması olduğu ortaya çıkmış.

Liu, "şaşırdım, çünkü bazı ülkelerde boşanma oranı zaman içinde artıp azalsa da, dünya çapında boşanmış şahısların yaşadığı hanelerin sayısı çabuk artmıştı" dedi.Botextra; haber botu , film botu, dizi botu, wordpress botu.Akıllı içerik sistemi

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com