Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Cumartesi, Mart 18, 2017

Embriyo Nakli (Embriyo Donasyonu)


Embriyo donasyonu nedir?

Ayrıca kadında keza erkekte sperm ve yumurta ile alakalı farklı alanlara yönlendirilmiş eksikliklerin olması durumlarda uygulanan bir çeşit tedavi yöntemidir.

Yumurta ve sperm başka kişi ya da bankalardan alınarak döllenmesi sağlanır. Bu işlemin gerisinde geliştirilmesi sağlanarak anne adayına nakil edilmesi sağlanır. Bu operasyon için yeniden yumurta nakli ve sperm naklinde olduğu gibi, kişilerin kendi maddesel ve ırksa özelliklerine uygun olacak bağışçıların seçilmesi sağlanır.

Cenin nakli kalıtımsal açıdan her ikisine ait olamayacak bir bebek olsa bile, kadının hamilelik duygusunu yaşaması, doğum olayını çiftin gerçekleştirip beraber paylaşacağı ve yine bebeğini kendisinin emzirebilmesi gibi her kadının tadına bakmak istediği özel ve eşsiz duyguları yaşama olasılığını çiftlere sunmaktadır.

2 ) Embriyo donasyonuna hangi durumlarda başvurulur?

Cenin donasyonu, kadında ve erkekte üreme hücreleri ile alakalı sorunların bulunması durumunda embriyo donasyonu tedavisi yapılması için başvurulur. Cenin donasyonu tedavisi bakmak amacı ile anne adayının tüm sağlık durumu tarama testlerini yaptırması en manâlı koşullardan biridir. Bu testler sonucunda, kadının hamileliğe uygun olup olmadığına bakılır. Kadının yaşı 40 yaşından büyük ve erkekte azospermik durumlarda daha fazla cenin donasyonu tedavisi uygulanmaktadır. Benzer şekilde embriyo donasyonu 40 yaşından büyük ve bekar bayanların çocuk sahibi almak için başvurdukları tüp bebek tedavisidir.

3 ) Embriyo donasyonunda yumurta için yumurta donorünün seçimi nasıl yapılır?

Yumurta bağışında bulunacak olan kişinin, ailenin özelliklerine tarafından kan grubu ve fiziki özellikleri göz önüne alarak, detaylı bir araştırmanın arkasında seçilerek belirlenir. Yumurta donorünün genç ( 20 yaş ile 29 yaş) dinç ve doğurgan olması tercih kriterleri arasında en sık dikkat edilen ve en önemli olan konudur. Bknz: http://kibrisvetupbebek.com/embriyo-nakli-nedir

 

4 ) Embriyo donasyonunda sperm için banka sperminin seçimi nasıl  yapılır?

Tedavi için seçilecek olan banka spermi, ailenin istekleri ile alakalı olarak bedensel özellikler ve kan grubu göz önüne alınarak, fazla dikkatli bir şekilde bankamızdan seçilerek yumurta donorünün yumurta bağış günü sağlanmış olan yumurtalar ile birleştirilmektedir.

Banka spermleri yurt açık havada zorunlu olan bütün testleri yapılmış, dölleme fonksiyonu epeyce yüksek, sayı, hareketlilik ve morfolojik açısından çok iyi standartta dinç ve nitelikli numunelerdir.

5 ) Embriyo donasyonu tedavisi öncesi zorunlu olan testler nelerdir?

Cenin donasyonu tedavisine başlamadan önce bayanlara

•      FSH,

•      LH,

•      E2

•      PRL

•      TSH,

•      T3,

•      T4,

•      Arzu Kan Şekeri,

•      Tam Kan Sayımı,

•      HbsAg, ,

•      Anti-HCV,

•      HIV

 testlerinin yapılmalıdır.

Erkek için yalnızca

•      HbsAg,

•      Anti-HCV,

•      HIV testleri istenir.

Tüm testler aç karnına yaptırılır. Testlerin tatbik için geçerlilik süresi 6 aydır. 

6 ) Kıbrıs’ta embriyo donasyonu tedavisinin aşamaları nelerdir?

Cenin donasyonu tedavisi sırasında, yumurta bağışı yapacak olan donorün tespit edilmesinden sonradan, anne adayının adet döngüsü ile başlanır. Hastanın adet görmemesi halinde, adet düzenleyici ilaçlarında desteği ile donör ve hastanın adet döngüleri uydurulur ve tedavi hazırlığına başlanır.

Tedavide anne adayının rahminin hamileliğe hazırlanması için belirlenen ilaç programı ile beraber tedaviye hazırlanır. Bu süreç sıradan 15 ile 17 gün civarında sürmektedir. Bu süreç içerisinde hastanın rahim cevabının değerlendirilmesi için, hastanın kayıtlı günlerde muayenesi istenerek meydana çıkan sonuçlara bakılarak, ilaç programında değiştirme yapılabilir.

Embriyo donasyonu tedavisinin Kıbrıs süreci 3 gündür.

Kıbrıs’ta gerçekleştirilen cenin transferinin gerisinde 12 gün sonradan kanda ßHCG ( gebelik hormonu ) değerlerine bakılarak gebelik olup olmadığına bakılır.

7 ) Embriyo donasyonu tedavisinin galibiyet oranları nelerdir?

Embriyo donasyonu uygulanan donasyon tedavileri içerisinde en başarılı olan tüp bebek yöntemidir. Bu çare sırasında yumurtalar genç, dinç ve doğurgan anneler tarafından arz edilir. Spermler fazla nitelikli numunelerdir. Bu sebepten dolayı da edile edilecek olan başarı oranı yaklaşık % 70 civarındadır.

Botextra; haber botu , film botu, dizi botu, wordpress botu.Akıllı içerik sistemi

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com