Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Cuma, Mart 17, 2017

Az Uyku Sağlığa Zararlı


EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yahya Çelik, adi uyku süresinin 6-8 saat aralarında olduğunu belirterek, "Bu uyku süresinin altında uyuyan insanlarda diyabete, kilo almaya ve depresyona eğilim ortaya çıkıyor" dedi.

Çelik, hastanede düzenlediği basın toplantısında, uykunun insan sağlığı için fazla önemli bir koşul olduğunu söyledi. Uykusuzluğun önü alınmaz sorunlara yol açabileceğini ifade eden Prof. Dr. Çelik, "Uyku manâlı bir durum. İki gün arka arkaya uyumayan kalmak ölümle eşdeğerdir. İki gün, üç gün uyumazsanız önemli psikiyatrik problemlerle, gerisinde ölümle aleyhinde karşıya kalabilirsiniz. Uykunun süresi hep tartışıla gelmiştir ama olağan bir uyku süresi 6 ile 8 saat arasındadır" dedi. Olağan uyku süresinin aşağı uyuyanlar için ciddi sorunların baş göstermesinin doğal olacağını anlatan Çelik, "Olağan bir uyku süresi 6 ile 8 saat arasındadır, bu uyku süresinin aşağıda uyuyan insanlarda diyabete, kilo almaya ve depresyona akıntı artıyor. Az uyku gibi çok uyku da yarar getirmiyor.

Aşırı uykunun da özellikle 10-12 saatten sonra dinlendirmediği biliniyor" biçiminde konuştu. Uykunun süresi değin uyku kalitesinin de kayda değer olduğuna dikkati çeken Çelik, nitelikli bir uyku için uygulanması gerekenleri şöyle sıraladı: "İyi bir uyku uyuyabilmemiz için uyku hijyenimize dikkat etmemiz gerekir. Bunun için neler yapmamız zorunlu, özellikle akşam saatlerinden sonradan çay kahve uyarıcı taşıyan enerji içecekleri kullanılmamalı.

Efor gerektiren işler yapılmaması gerekir. Uykunuz geldiği süre yatağa girmeniz gerekir. Uykunuz gelmeden yatağa girmemeniz gerekir. bunun dışında yatak odasında televizyon olmamalı. Yatak odasında çok artı derin felsefi kitaplar okumamak gerekir. Fazla pozitif konsantrenizi bozacak, uykudan uyandıracak olan olaylardan uzak durulması lüzumlu. bundan başka ortamın karanlık olması fazla kayda değer. Yatağın da ergonomik açıdan iyi olması lüzumlu."

 

Botextra; haber botu , film botu, dizi botu, wordpress botu.Akıllı içerik sistemi

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com