Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Pazar, Ocak 01, 2017

Adetliyken Banyo Yapılır mı Yapılmaz mı?


Çok tartışılan bir konu da adet kanaması sırasında banyo yapılıp yapılmayacağıdır. Her bayan cinsinin adet kanaması düzeni, kanama miktarı, kanama esnasında yaşadığı rahatsızlıklar farklılık gösterir. Birinin hiç ağrısı bile olmazken...

Adet Regl Dönemi Kanama

Çok tartışılan bir konu da adet kanaması sırasında banyo yapılıp yapılmayacağıdır. Her kadın cinsinin adet kanaması düzeni, kanama miktarı, kanama sırasında yaşadığı rahatsızlıklar çeşitlilik gösterir. Birinin hiç ağrısı bile olmazken diğeri tüm gün yataktan çıkamayabilir. Birinin günlük kanama miktarı çok eksik olurken bir başkası ne yaparsa yapsın üstünün başının hatta yatağının batmasından kurtulamaz. Adetliyken banyo yapılır mı?

 

Banyo yapmanın faydaları

yıkanmak, temizlenmenin yanı sıra insanı rahatlatır da. Ilık bir banyo, kanama döneminde her kadına mükemmel gelen, bedeni dinlendiren ve ihtiyaç duyulan bir şeydir. Hem temizlenme, temiz olma ihtiyacı, bilhassa kanamanın kirlenme olarak nitelendirildiği toplumumuzda daha da siklet kazanmaktadır.

 

Kanama döneminde banyo niçin önemlidir?

 

Kanama dönemi derhal her kadın için ağrılı, sancılı ve bitap bir süreçtir. Bedeni rahatlatıp dinlendirmenin en kolay yollarından biri banyo yapmaktır. Bir De banyo yapmak, üzerimizdeki olumsuz enerjiyi de temizler ve yorgunluğa iyi kazanç. Üstelik kendini lekeli hisseden kadınların kısa süreliğine de olsa bu histen kurtulmasını sağlar.

  

Banyo yaparken dikkat edilmesi gerekenler

 

Kanama döneminde yıkanmak çok yararlıdır. Oysa uyarı edilmesi gerekenler de vardır. Banyoda çok uzun süreler kalmamak ve banyo esnasında genital bölgeyi tahriş etmemek. Kanama döneminde kadınların kullandığı ped, tampon ya da bez bezler genital bölgeyi tahriş edebilir. Tahriş ise kanama döneminin fazla zorlu geçmesine neden olur. Tahrişi önlemenin yollarından biri de banyo esnasında genital bölgeyi hırpalamadan temizlemektir. Zaten kullanılan ürünlerle uzun saatler boyu havasız kalan genital bölgenin diğer taraftan banyo esnasında tahriş edilmemesi, itinalı temizlenmesi gereklidir.

 

Ayda bir yaşanan âdet kanaması hastalık değildir

 

Kadınların ayda bir kere yaşadığı âdet kanaması çok olağan bir süreçtir. Bedendeki yumurta, belirlenmiş bir vakit sonunda vücuttan kanla birlikte atılmaktadır. Kesinlikle bir rahatsızlık veya eksiklik değildir. Bayan vücudu yumurta üretir ve ürettiği yumurtasını da ayda bir kere gerçekleşen âdet kanamasıyla dışarı atar. Yani karoser, süresi dolmuş yumurtayı bünyesinde barındırmaz ve kanayarak kurtulur o yumurtadan. Hem her ay bir belirlenmiş bir arz kanamak her kadına iyi gelir. Çünkü gövde azalan kan değin yeni kan üretecektir. Bu da vücudun yenilenmesini sağlar.

Forumda Tartışın

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com