Eğer şifayı kaptıysanız, rahatsızlık sizi tamamen yatağa düşürmeden çabucak iyileşmek için beslenme düzeninizde birkaç değiştirme yapabilirsiniz.
Ani hava değişimleriyle birlikte enfeksiyonlar da kapıları çabuk çalıyor. Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirerek hastalıklara daha kapınıza gelmeden, ‘dur’ diyebilirsiniz. Peki şifayı kaptıysanız... Rahatsızlık sizi yatağa düşürmeden bazı besinleri içten tüketerek tez iyileşmek mümkün olabiliyor. Acıbadem Etiler Tıp Merkezi’nden Besin ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu'nun, beslenmeyle seri iyileşmenin püf noktaları hakkında önerileri şöyle:
19
Gripseniz çorbalarınıza sarımsak ekleyin
Allium ailesinin en uyarı çeken üyelerinden olan soğan ve sarımsak, içeriğinde yer alan kükürtsü bileşiklerin neden olduğu keskin koku sebebiyle tüketiminden kaçındığımız bir ikili. Lakin anti-mikrobiyel etkisiyle beden direncinin ve bağışıklığın dinç tutulmasına oldukça muavin. Isı veya parçalanmayla birlikte okside olmaması için sarımsağı çiğ olarak tüketin. Pişmediğinde vitamin ve mineral içeriğini kaybetmiyor. Grip, farenjit, nezle gibi hastalıklar kapınızı çaldığında çorbaların içerisine, sindirim yoluyla ilgili bir rahatsızlığınız yoksa bolca ilave edin. Sarımsağı illa pişireceksiniz mutlaka yanmamasına ve bol miktarda pişmemesine itina gösterin.
Allium ailesinin en uyarı çeken üyelerinden olan soğan ve sarımsak, içeriğinde yer alan kükürtsü bileşiklerin neden olduğu keskin koku sebebiyle tüketiminden kaçındığımız bir ikili. Lakin anti-mikrobiyel etkisiyle beden direncinin ve bağışıklığın dinç tutulmasına oldukça muavin. Isı veya parçalanmayla birlikte okside olmaması için sarımsağı çiğ olarak tüketin. Pişmediğinde vitamin ve mineral içeriğini kaybetmiyor. Grip, farenjit, nezle gibi hastalıklar kapınızı çaldığında çorbaların içerisine, sindirim yoluyla ilgili bir rahatsızlığınız yoksa bolca ilave edin. Sarımsağı illa pişireceksiniz mutlaka yanmamasına ve bol miktarda pişmemesine itina gösterin.
29
Domatesi pişirerek tüketin
Domates, asit oranı yüksek olduğundan bilinenin tersine bir sebze değil, meyvedir. A ve C vitamini açısından oldukça zengin olan bu kırmızı meyveyi, salatalarımızda, pişirdiğimiz yemeklerde mevsimine göre taze ya da konserve olarak kullanarak kullanabiliriz. Domatesin içinde bulunan en kayda değer antioksidanlardan biri olan likopenin pişirme işlemi ile birlikte vücutta emilimi artıyor. Bu sayede domates, vücutta bulunan özgür radikallere aleyhinde savaşıyor, bağışıklığın güçlenmesine ve iyileşme sürecinin hızlanmasına asistan oluyor. Zeytinyağı ilavesi ile de biyo-yararlılığı daha da gelişen domatesi, gün içerisinde yemeklerde ve salatalarda kullanmayı ihmalkârlık etmeyiniz. Doğal domatesi ekim bitmeden yakalayın.
Domates, asit oranı yüksek olduğundan bilinenin tersine bir sebze değil, meyvedir. A ve C vitamini açısından oldukça zengin olan bu kırmızı meyveyi, salatalarımızda, pişirdiğimiz yemeklerde mevsimine göre taze ya da konserve olarak kullanarak kullanabiliriz. Domatesin içinde bulunan en kayda değer antioksidanlardan biri olan likopenin pişirme işlemi ile birlikte vücutta emilimi artıyor. Bu sayede domates, vücutta bulunan özgür radikallere aleyhinde savaşıyor, bağışıklığın güçlenmesine ve iyileşme sürecinin hızlanmasına asistan oluyor. Zeytinyağı ilavesi ile de biyo-yararlılığı daha da gelişen domatesi, gün içerisinde yemeklerde ve salatalarda kullanmayı ihmalkârlık etmeyiniz. Doğal domatesi ekim bitmeden yakalayın.
39
Yiyeceklerinizi limonlayın
Grip ve soğuk algınlığının tedavisi sırasında limon birincil akla gelen besinler arasında yer alıyor. İçeriğindeki C vitamininden yeterinde yararlanabilmek ve gıda kaybını durdurmak için yenmeden anında önce hazırlanması gerekiyor. Mesela meyve suları sıkılınca hemencecik içilmeli, salataya eklenecek olan limon yenmeden hemencecik önce sıkılmalı. Hem meyvelerin bütün haliyle tüketilmesinin vitamin ve posa açısından daha faydalı olduğu da unutulmamalı.
Grip ve soğuk algınlığının tedavisi sırasında limon birincil akla gelen besinler arasında yer alıyor. İçeriğindeki C vitamininden yeterinde yararlanabilmek ve gıda kaybını durdurmak için yenmeden anında önce hazırlanması gerekiyor. Mesela meyve suları sıkılınca hemencecik içilmeli, salataya eklenecek olan limon yenmeden hemencecik önce sıkılmalı. Hem meyvelerin bütün haliyle tüketilmesinin vitamin ve posa açısından daha faydalı olduğu da unutulmamalı.
49
Ani hava değişimleriyle birlikte enfeksiyonlar da kapıları tez çalıyor. Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirerek hastalıklara daha kapınıza gelmeden, ‘dur’ diyebilirsiniz. Peki şifayı kaptıysanız... Hastalık sizi yatağa düşürmeden bir takım besinleri doğru tüketerek çabuk iyileşmek olası olabiliyor. Acıbadem Etiler Tıp Merkezi’nden Gıda ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu'nun, beslenmeyle hızlı iyileşmenin püf noktaları hakkında önerileri şöyle:
Gripseniz çorbalarınıza sarımsak ekleyin
Allium ailesinin en uyarı çeken üyelerinden olan soğan ve sarımsak, içeriğinde bulunan kükürtlü bileşiklerin neden olduğu keskin koku nedeniyle tüketiminden kaçındığımız bir ikili. Lakin anti-mikrobiyel etkisiyle karoser direncinin ve bağışıklığın dinç tutulmasına epeyce asistan. Isı veya parçalanmayla birlikte okside olmaması için sarımsağı ham olarak tüketin. Pişmediğinde vitamin ve mineral içeriğini kaybetmiyor. Grip, farenjit, nezle gibi hastalıklar kapınızı çaldığında çorbaların içerisine, sindirim yoluyla ilgili bir rahatsızlığınız yahut çokça ilave edin. Sarımsağı illa pişireceksiniz mutlaka yanmamasına ve oldukça çok pişmemesine özen gösterin.
Allium ailesinin en uyarı çeken üyelerinden olan soğan ve sarımsak, içeriğinde bulunan kükürtlü bileşiklerin neden olduğu keskin koku nedeniyle tüketiminden kaçındığımız bir ikili. Lakin anti-mikrobiyel etkisiyle karoser direncinin ve bağışıklığın dinç tutulmasına epeyce asistan. Isı veya parçalanmayla birlikte okside olmaması için sarımsağı ham olarak tüketin. Pişmediğinde vitamin ve mineral içeriğini kaybetmiyor. Grip, farenjit, nezle gibi hastalıklar kapınızı çaldığında çorbaların içerisine, sindirim yoluyla ilgili bir rahatsızlığınız yahut çokça ilave edin. Sarımsağı illa pişireceksiniz mutlaka yanmamasına ve oldukça çok pişmemesine özen gösterin.
Domatesi pişirerek tüketin
Domates, asit oranı yüksek olduğundan bilinenin aksine bir sebze yok, meyvedir. A ve C vitamini açısından oldukça zengin olan bu kırmızı meyveyi, salatalarımızda, pişirdiğimiz yemeklerde mevsimine tarafından taze ya da konserve olarak kullanarak kullanabiliriz. Domatesin içinde bulunan en manâlı antioksidanlardan biri olan likopenin pişirme işlemi ile birlikte vücutta emilimi artıyor. Bu sayede domates, vücutta bulunan hür radikallere karşısında savaşıyor, bağışıklığın güçlenmesine ve iyileşme sürecinin hızlanmasına asistan oluyor. Zeytinyağı ilavesi ile de biyo-yararlılığı daha da artan domatesi, gün içerisinde yemeklerde ve salatalarda kullanmayı dikkatsizlik etmeyiniz. Doğal domatesi ekim bitmeden yakalayın.
Domates, asit oranı yüksek olduğundan bilinenin aksine bir sebze yok, meyvedir. A ve C vitamini açısından oldukça zengin olan bu kırmızı meyveyi, salatalarımızda, pişirdiğimiz yemeklerde mevsimine tarafından taze ya da konserve olarak kullanarak kullanabiliriz. Domatesin içinde bulunan en manâlı antioksidanlardan biri olan likopenin pişirme işlemi ile birlikte vücutta emilimi artıyor. Bu sayede domates, vücutta bulunan hür radikallere karşısında savaşıyor, bağışıklığın güçlenmesine ve iyileşme sürecinin hızlanmasına asistan oluyor. Zeytinyağı ilavesi ile de biyo-yararlılığı daha da artan domatesi, gün içerisinde yemeklerde ve salatalarda kullanmayı dikkatsizlik etmeyiniz. Doğal domatesi ekim bitmeden yakalayın.
Yiyeceklerinizi limonlayın
Grip ve soğuk algınlığının tedavisi sırasında limon birincil akla gelen besinler aralarında yer alıyor. İçeriğindeki C vitamininden yeterinde yararlanabilmek ve gıda kaybını durdurmak için yenmeden anında önce hazırlanması gerekiyor. Mesela meyve suları sıkılınca hemencecik içilmeli, salataya eklenecek olan limon yenmeden anında önce sıkılmalı. Hem meyvelerin tüm haliyle tüketilmesinin vitamin ve posa açısından daha yardımcı olduğu da unutulmamalı.
Grip ve soğuk algınlığının tedavisi sırasında limon birincil akla gelen besinler aralarında yer alıyor. İçeriğindeki C vitamininden yeterinde yararlanabilmek ve gıda kaybını durdurmak için yenmeden anında önce hazırlanması gerekiyor. Mesela meyve suları sıkılınca hemencecik içilmeli, salataya eklenecek olan limon yenmeden anında önce sıkılmalı. Hem meyvelerin tüm haliyle tüketilmesinin vitamin ve posa açısından daha yardımcı olduğu da unutulmamalı.
0 yorum:
Yorum Gönder