Dikkat Eksikliği Ve Unutkanlığın Önüne Geçilir
Beslenmenin insan yaşamındaki öneminin her geçen gün arttığını dile getiren Elmacıoğlu, "Protein, karbonhidrat, vitamin ve minerallerden oluşan besin programı beynin performansını artırırken, bununla birlikte uyarı eksikliği ve unutkanlığın önüne geçilmesini olası kılıyor ancak insanlarımızın hangi mevsimde hangi besinleri hangi oranda yemeleri gerektiğini bilmeleri gerekiyor" dedi.
"Dürüst Beslenme İle Unutkanlık Ve Ihmalkârlık Ortadan Kaldırılabiliyor"
Prof. Dr. Elmacıoğlu, "İnsan gelişiminde enerji için gerekli kalori, şekerli ve yağlı yiyecekler yerine çeşitli gıda grupları ile sağlanmalıdır. Esmer ekmek, bulgur, makarna, pirinç, yulaf ezmesi gibi işlenmemiş tahıllı gıdaların tüketimi önemlidir. Jurnal minimum 5 porsiyon olacak şekilde bol sebze ve meyve ile süt, yoğurt, pastörize peynir, kefir ile süt, balık, tavuk, kırmızı et, yumurta, kuru baklagiller gibi proteinler tüketilmelidir. Ayrıca jurnal 6 ila 8 bardak su içilmesi son derece önemlidir. Az yağlı yiyeceklerin seçim edilmesi, şekerden zengin meşrubat ve yiyeceklerin tüketimine sınırlandırılma getirilmesi de siklet taşımaktadır. Bu stil beslenme ile unutkanlık ve ihmalkârlık ortadan kaldırılabiliyor. Beynin performansı daha etkin olabiliyor" diye konuştu.
0 yorum:
Yorum Gönder