Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Pazartesi, Temmuz 18, 2016

Diz Ağrısına Ne İyi Gelir

Diz ağrıları hemen herkesin hayatında bir kere karşılaştığı bir şeydir. Diz ağrılarının sebepleri kolay sebepler olabildiği gibi daha karışık sebepler de olabilir. Diz ağrısını rahatlatmak için hap kullanmak yerine doğal yöntemleri tercih edebilirsiniz.
Diz Ağrısına Ne İyi Gelir

Diz Ağrısına Ne İyi Gelir


Diz ağrıları hemen herkesin hayatında bir defa karşılaştığı bir şeydir. Diz ağrılarının sebepleri basit sebepler olabildiği gibi daha karmaşık sebepler de olabilir. Diz ağrısını rahatlatmak için hap göstermek yerine doğal yöntemleri tercih edebilirsiniz.


Diz Ağrısı Nedir Neden Oluşur


  • Diz ağrısı sporla uğraşanlarda daha sık görülür. Dizlerde sancı görüldüğünde alıştırma durdurulmalı, spor öncesi ve sonrasında bacaklar esnetilmelidir.
  • Dizde ağrılar büyük başlıca spor yaparken yada evde yapılan işler sırasında ortaya çıkar. Diz, insan vücudundaki en büyük eklemdir.
  • Tendo yangısı, bursan iltihaplanması, osteoartrit, yerinden oynamış bağlar diz ağrısına sebebiyet verebilir.
  • Sigara içen kişilerde doku onarımı geciktiği için diz ağrıları daha şiddetli görülür.
  • Yüksek topuklu pabuç kullanımı dizlerdeki baskıyı büyük oranda arttırır ve günün sonunda sancı görülebilir.

Diz ağrısı için uygulayabileceğiniz ilk yöntem buz kompresidir. Dizde ağrıların hafifletilmesi ve şişliğin inmesi için buz kullanılabilir.Sırt üstü uzandıktan sonra dizin üzerine buz batmış bir torba yerleştirip 20 dakika bekletmek yeterlidir.

Ağrıyan dizi hareketsiz vazgeçmek iyileşme sürecini 2 kat yavaşlatabilir. Dizlerinizi dinlendirmek adına en ince ayrıntısına kadar tembel kalmamalısınız. Kardiyo egzersizleri dizlerinizi destekleyen kasları güçlendirir ve esnekliği arttırır.

Aşırı şişman kişilerde diz ağrıları oluşabilir. Bu cins durumlarda kilo vermeye çalışmak dizlerin üstüne binen ağırlığı azaltacak ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Diz ağrılarını hafifletmede dürüst pabuç seçimi çok önemlidir. Yanlış pabuç seçimi dizleriniz üzerindeki baskıyı arttırabilir ve ağrılarınız daha da artabilir.

Diz ağrısını geçirmek için yapacaklarını oldukça pratik ve etkin çözümlerdir. Diz ağrısına iyi gelen ispirto, aspirin, kafirun, peleseng yağı, zeytinyağı, kekik yağı gibi ürünleri nasıl kullanacağınızı bilmeniz yeterlidir. Bu ürünleri aranje etmek ve uygulamak ise oldukça basittir.
Diz ağrılarına zeytinyağı, aspirin ve kafirunu karıştırıp ağrılı bölgeye sürmek geliyor. Aynı şekilde ispirto, kafirun ve aspirini de karıştırıp uygulayabilirsiniz. Aspirin, kafirun ve vazelin karışımını dizlere sürmekte çok etkin bir çözüm yöntemidir.
Peleseng yağı ile diz ağrısının olduğu bölgeye masak yapabilirsiniz. Alabalık yağı, çörekotu yağı ya da balçık gibi malzemelerle de ağrıyan mısra masaj uygulamak ağrının kısa sürede hafiflemesini ve geçmesini sağlar.
2 yemek kaşığı kil, 2 yemek kaşığı buğday kepeği, 1 yemek yemek kaşığı kaya tuzu yada deniz tuzu, 1 şişe kapağı kadar menekşe yağı ve 1 şişe kapağı dek biberiye yağı karıştırılıp hazırlanan karışımı tencereye koyun ve ağrıyan dizinizin dayanabileceği değin sıcaklığa gelince ocaktan alıp dizinize sürün. Streç film ile dizi hava almayacak şekilde sarın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com