Çağla, C ve E vitamini ile selenyum içeren bir meyve olması ile ayrıca kanser hastalıklarından bizi koruyor ayrıca de kanser tedavisinde büyük bir galibiyet elde etmemize asistan oluyor. Kanser hastaları çağla meyvesinden takviye alarak kansere karşısında olan savaşlarından galip çıkabilirler. Ayrıca çağla ihtiva ettiği bu vitaminler ile bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir.
Antioksidan yüklü bu meyve kuru yemiş olarak ta satılmaktadır. Çağlanın faydalarından faydalanmak için yeşili kadar kurusunu da yiyebilirsiniz. Hatta bir takım ülkelerde yemeklere bile katılmaktadır.
Baş ağrısına, depresyona ve strese de çok mükemmel gelmektedir. Öksürük kesici ve solucan düşürücü özelliği de bulunan çağlayı evinizden eksik etmemelisiniz. Çağlanın bir başka faydası da yağlı cilt ve saçlara E vitamini kazandırmasıdır.
Sütle birlikte tüketilirse mideyi kuvvetlendirici bir özelliğe sahiptir, yaşlanmayı geciktirir, kan pıhtılaşmasını önler, damar sertliğini önler, düşünce yorgunluğunu giderir. Kolesterol düşürücü etkisi de bulunur. Yürek krizi riskini azaltır ve balgam söktürür. Daha sayamadığımız çoğu faydası bulunur.
0 yorum:
Yorum Gönder