Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Perşembe, Temmuz 14, 2016

Çağlanın faydaları nelerdir?

Bademin olmamış haline çağla denir ve birçok birey bu meyveyi öyle bilmez. Lakin bilenlerde iyi bilir ama ekşi mayhoş bir tadı vardır ve tuzlu ile de çok iyi gider. Sizlere…
Çağlanın faydaları nelerdir?
Bademin olmamış haline çağla denir ve çoğu kişi bu meyveyi o kadar bilmez. Lakin bilenlerde iyi bilir ancak ekşi mayhoş bir tadı vardır ve tuzlu ile de çok iyi gider. Sizlere bu makalemizde çağlanın faydalarından bahsetmek istedik. Bu böylece bilinmeyen meyve çağımızın amansız hastalığı olan kansere karşısında bile oldukça etkilidir.

Çağla, C ve E vitamini ile selenyum içeren bir meyve olması ile ayrıca kanser hastalıklarından bizi koruyor ayrıca de kanser tedavisinde büyük bir galibiyet elde etmemize asistan oluyor. Kanser hastaları çağla meyvesinden takviye alarak kansere karşısında olan savaşlarından galip çıkabilirler. Ayrıca çağla ihtiva ettiği bu vitaminler ile bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir.
Antioksidan yüklü bu meyve kuru yemiş olarak ta satılmaktadır. Çağlanın faydalarından faydalanmak için yeşili kadar kurusunu da yiyebilirsiniz. Hatta bir takım ülkelerde yemeklere bile katılmaktadır.
Baş ağrısına, depresyona ve strese de çok mükemmel gelmektedir. Öksürük kesici ve solucan düşürücü özelliği de bulunan çağlayı evinizden eksik etmemelisiniz. Çağlanın bir başka faydası da yağlı cilt ve saçlara E vitamini kazandırmasıdır.
Sütle birlikte tüketilirse mideyi kuvvetlendirici bir özelliğe sahiptir, yaşlanmayı geciktirir, kan pıhtılaşmasını önler, damar sertliğini önler, düşünce yorgunluğunu giderir. Kolesterol düşürücü etkisi de bulunur. Yürek krizi riskini azaltır ve balgam söktürür. Daha sayamadığımız çoğu faydası bulunur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com