Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Cuma, Temmuz 15, 2016

Botok Uygulaması Tüm Detayları ile

Botoks, Clostridium Botulinum adı verilen bir bakteriden elde edilen toksin maddesidir. Botoks maddesinin enjekte edildiği bölgede, geçici süreliğine sinir hareketleri ve kas hareketleri durur. Bu sayede cilt yüzeyindeki kırışıklık..
Botok Uygulaması Tüm Detayları ile

Botoks Ankara

Botoks Nedir?
Botoks (Botox), Clostridium Botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir. Bu toksin, uygulandığı bölgede etki süresi boyunca  sinir iletimini bloke eder ve  kas hareketlerini durdurdur.

Botox Nasıl Tesir Etmektedir?
Botox, uygulandığı bölgede,
– Kırışıklıkları
– Çizgileri imha etme ve yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırma etkisine sahiptir. Bu etkiler botox toksininin yukarıda belirtildiği gibi iletim bloke etme görevi görmesi ile yapılır.
Bakınız : Botoks ankara

Botoks Buruşukluk Tedavisine Ilave Olarak Başka Tedaviler İçin de Kullanılır mı?
Evet. Botox, yaşlanma kırışıklıkları ve mimik çizgilerinin tedavisi açık havada aşırı terleme ve migren tedavisinde de kullanılmaktadır. Aşırı terleme ve migren tedavisi için benzer etki mekanizmasına sahip olan botoks etkinliği süresinde problemleri çözümler.

Botox Hangi Bölgelere Hangi Amaçlarla Uygulanmaktadır?
  • Yüz
  • Alın
  • Boyun
  • Göz çevresinde kırışıklıkları başlamak ve hafif dereceli sıkılık sağlamak, yukarı sürüklemek için uygulanır.
  • Koltuk altı
  • El ayalarında aşırı terleme tedavisi amacı ile
  • Alın ve şakaklarda ise migren tedavisi amacı ile uygulanmaktadır.
Botoks Uygulamasının Etki Süresi Ne Kadardır?
Botox uygulamasının etki süresi ortalama olarak 6 ay kadardır. Tesir süresi geçtikten sonradan uygulamayı baştan yaptırarak süreklilik süresini arttırmak yardımsever olacaktır.

Botoks Uygulamasının Emrindeki Etkileri Var mıdır?
Başvuru uzman kişiler tarafından yapıldığında kalıcı bir alt tesir söz konusu değildir. Çok ara sıra geçiçi ve hafif bir baş ağrısı ya da kullanım bölgesinde hafif bir kızarıklık oluşabilir. Bu normal bir durumdur.

Estetik Dolgu Uygulamaları
Estetik dolgu yani deri  dolgusu uygulamaları, bir fazla  sebepten dolayı,  zaman içerisinde hacim kaybeden ve yozlaşmış olan yüz, dudak, kaş arası gibi  bölgelere baştan  hacim kazandırmak ve estetik bir görünüş meydana getirmek amacı ile  yapılır.
Dolgu uygulamalarında genelde hyalüronik asit (HA) içerikli dolgu maddeleri kullanılır. Bu dolgu maddeleri çapraz bağlar ile kuvvetlendirilip yoğunluğu değiştirilen maddelerdir. Estetik uygulamalar için yani deri dolguları için geçici dolgular önerilir. Çünkü geçici dolgular belirtildiği üzere hyaluronik asit bazlıdır ve sentetik madde içermez.

Yüz Dolgusu
Yüz bölgesindeki ince kırışıkların giderilmesi, depresyon ve sarkmalara yan olarak oluşan deformasyonların düzeltilmesi için  yapılan dolgu işlemidir. İşlemler kolay local duyu yitimi kremleri eşliğinde yapılmaktadır.

Dudak Dolgusu
Dudaklara hacim ve dolgunluk kazandırmak, dudak kontürlerini belirginleştirmek amacıyla dudak ve dudak çevresine yapılan dolgu uygulamasıdır. Bu uygulamalarda dudak çevresindeki nazolabiyal kıvrım çizgileri de onarılır. Uygulamalar local duyu yitimi kremi ile bölgesel olarak uyuşturularak veya anestezi enjeksiyonları ile çene ve dudak çevresi tamamiyle uyuşturularak yapılır.

Botoks ve Dolgu Fiyatları Nedir?
Botox fiyatları, fiyatları etkileyen bazı unsurlar ışığında değişmektedir. bu nedenle öncelikle doktor göre kırşıklık, katlantı, çizgi, hacim kaybı, kontür kaybı, migren, aşırı terleme gibi problemler inceleme edilmelidir. Bu belirlemeler ışığında  dürüst fiyatlar şekillenir. Yanlış fiyat bilgilendirmesi yapmamak adına fiyat bilgisi paylaşılmamaktadır.
Bilgi için teşekkürler : Dr. Servet Karayün

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com