Zaman'da yer alan habere tarafından, UT Southwestern Tıp Merkezi'nde yapılan araştırmada, potasyum taşıyan besinlerin yüksek tansiyonu düşürdüğünü tespit eden araştırmacılar, hastaların potasyum deposu olan karpuz ve üstünde dilim çizgileri olan fazla leziz ufak bir kavun olan kantalup kavununu sık sık tüketmesi gerektiğini söyledi.
Kantalup kavununun dörtte birinde 800-900 gram potasyum bulunduğunu söyleyen araştırmacılar, bu miktarın jurnal potasyum ihtiyacımızın yüzde 20'sini tek başına sağladığını da kaydettiler.
Araştırmacılar, kavun ve karpuzun yanına, kurutulmuş kayısı, avokado, incir, portakal, kuru üzüm, fasulye, patates, domates ve hatta üzümün de potasyum taşıyan yiyecekler olduğunu sözlerine ekledi.

0 yorum:
Yorum Gönder