Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Çarşamba, Haziran 22, 2016

Tansiyon için besinler

Araştırmacılar, kavun, karpuz ve domates gibi potasyum bakımından varlıklı meyve ve sebzelerin tansiyonu düşürdüğünü açıkladılar.





Zaman'da yer alan habere tarafından, UT Southwestern Tıp Merkezi'nde yapılan araştırmada, potasyum taşıyan besinlerin yüksek tansiyonu düşürdüğünü tespit eden araştırmacılar, hastaların potasyum deposu olan karpuz ve üstünde dilim çizgileri olan fazla leziz ufak bir kavun olan kantalup kavununu sık sık tüketmesi gerektiğini söyledi.

Kantalup kavununun dörtte birinde 800-900 gram potasyum bulunduğunu söyleyen araştırmacılar, bu miktarın jurnal potasyum ihtiyacımızın yüzde 20'sini tek başına sağladığını da kaydettiler.

Araştırmacılar, kavun ve karpuzun yanına, kurutulmuş kayısı, avokado, incir, portakal, kuru üzüm, fasulye, patates, domates ve hatta üzümün de potasyum taşıyan yiyecekler olduğunu sözlerine ekledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com