Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Pazar, Nisan 24, 2016

Hızlı Kilo Vermenin Zararları



Hızlı Kilo Vermenin Zararları

Hızlı bir şekilde kilo kaybetmenin ve çok düşük kalorileri yemek listeleriyle diyet yapmanın çok zararlı bir kilo verme yöntemi olduğu artık hemen hemen herkes tarafından biliniyor. Hızlı kilo vermeyle birlikte vücut ilk olarak kas kaybına başlıyor. Vücutta kıtlık alarmı başlatıldığından yağ depolanması için beyne sinyal gönderiliyor ve sürekli verilen açlık sinyalleri ile hayat kalitesi düşüyor, enerji düşüklüğü yaşanıyor ve kişinin fiziksel rahatsızlıkların yanı sıra zihinsel rahatsızlıklar yaşaması da gündeme geliyor.
Özellikle obez sayılabilecek derecede kilolu olanlar için ise hızlı kilo vermenin zararları yukarıda sayılanlar kadar masum olmayabiliyor. zayıflama sürecinde eğer doğru bir program uygulanmazsa kalp kasları eriyebiliyor, kemik yoğunluğunda azalma görülebiliyor, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarının hasar görmesi gibi insan hayatını tehdit eden pek çok sağlık problemine davetiye çıkabiliyor. Tüm bu olumsuz etkilerden kaçınmak için kilo vermeden önce bir uzmandan yardım alarak vücut tipinize ve beslenme şeklinize en uygun olan diyet programını tespit ettirmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra diyetle beraber sporda yapmalı ve dengeli bir yaşam tarzını benimsemelisiniz. Yanlış diyetler ve hızlı kilo kayıpları kişinin hayatında onarılması zor hatta imkansız sonuçların oluşmasına neden olabilmektedir. Fitness hızlı kilo vermenin zararlarısaymakla bitmeyen bir dizi hastalıktan meydana gelir. Kas kayıplarının önüne geçmek için günlük protein ihtiyacınızı tam olarak karşılamış olmaya dikkat etmelisiniz. Vücut protein ihtiyacını tam olarak karşılayamadığı takdirde beyinden kıtlık sinyalleri alacak ve yediğiniz en ufak şeyi dahi depolamaya gayret gösterecektir.
Özellikle obezite sayılabilecek derece fazla kilosu olan insanların bir anda fazla kilo vermesi sonucunda kalp krizi geçirmesi dahi ihtimal dahilindedir. Fitness hızlı kilo vermenin zararları arasında en çok etkiye maruz kalacak olan grubu obezite sayılacak düzeyde fazla kilosu olan kişiler oluşturmaktadır. Bu kişilerin uzman yardımı almadan diyet ve spor yapmaması yaşam koşullarının daha da kötüleşmemesi açısından çok önemlidir. Spor yaparken vücuttaki kaslar çok fazla çalıştığından protein kaybı yaşanmakta ve vücutta protein eksikliği açığa çıkmaktadır. Kasların proteinsiz kalmaması ve erimemesi açısından kilo verirken dengeli ve tam beslenmiş olmaya öncelikli olarak önem verilmelidir.

1 yorum:

  1. Hızlı kilo vermenin zararlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü yağdan değil kas dokusundan verildiğinde ciddi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Hatta ani ölümler falan gördüğümüz haberlerin arka planında hızlı kilo vermenin yattığını söyleyebilirim.

    YanıtlaSil

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com