Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Cuma, Şubat 18, 2011

DİŞ ETİ SAĞLIĞINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER




GENETİK FAKTÖRLER:Yapılan araştırmalara göre %30 oranında genetiktir.Ayrıca ağız bakımının kötü olması ile dişeti hastalığının gelişme olasılığı 6 kat daha artar. Ailede dişeti problemi olan bir kişi var ise mutlaka bir dişeti uzmanına siz de muayene olun.
SİGARA: Hepimizin bildiği gibi sigara kanser, akciğer, kalp hastalıkları gibi bir çok önemli rahatsızlıklara sebep olur.Bunların dışında ağız içi mukozası ve dişetleri için çok zararlıdır. Dişetlerinin yumuşamasına ve dişeti hastalıklarının gelişmesine sebep olur
İLAÇ KULLANIMI: Doğum kontrol hapları, anti-depresanlar, kalp ilaçları ağız sağlığınızı önemli ölçüde etkiler.
HORMONAL DEĞİŞİKLİKLER: Hamilelik, puberte, menapoz, mensturasyon gibi hormonal değişikliklerinin olduğu dönemlerde ağız hijyeninize ayrıca özen göstermeniz gerekmektedir. Diş etleriniz bu dönemlerde daha hassaslaşmaktadır. Diş eti hastalığına daha yatkınlaşır
STRES: Hipertansiyon, kanser gibi pek çok rahatsızlığın nedenlerinden biri olmasının yanında dişeti hastalıklarının da risk faktörlerindendir. Araştırmalara göre periodontal hastalıklarda dahil olmak üzere stres vücudun enfeksiyonla mücadelesini zorlaştırmaktadır.
DİŞ SIKMAK VEYA GICIRDATMAK: Diş ve dişeti arasındaki kuvvetin azalmasına neden olarak periodontal doku yıkımına neden olurlar. Diş etlini çekilmenin bir sebebi de dişi ısırmaktır. Mutlaka gece plağı takılarak bu sıkmanın durdurulmalıdır.
KÖTÜ BESLENME: Vücudun bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve buna bağlı olarak, diş eti enfeksiyonu ile mücadele etmesinin zorlaşmasına neden olur.
DİABET-ŞEKER HASTALIĞI: Diabet hastaları periodontal (diş eti) enfeksiyon açısından yüksek risk grubundadır.
KÖTÜ YAPILMIŞ KURON KÖPRÜ VE DOLGULAR: Dişetine basan ve taşkın yapılmış dolgu,kuron ve köprüler dişetlerinde sorun oluşturur.
www.ilarismedikal.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com