Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Çarşamba, Mart 29, 2017

Baharda Estetik Operasyonlar Artıyor.


Havaların ısınmasıyla birlikte kışlıklarımızı rafa kaldırmaya başladık. İnce kıyafetler içinde daha güzel bir vücuda sahip olmak isteyenler estetik merkezlerine koşuyor. Psikolojik açıdan başlangıçların mevsimi olan baharda kadınların en çok tercih ettiği estetik operasyonları, Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu anlattı.

İlkbahar döneminin hem tıbbi ayrıca de psikolojik beklentiler anlamında estetik işlemler için en yerinde mevsim olduğunu bildiren Prof. Dr. Kışlaoğlu, ilkbahar ve yaz dönemi için en etkin estetik uygulamaları şöyle sıraladı;

Burun: MİR (minimal invazif rinoplasti) tekniği ile burun estetiği, burnun boyutlarını küçültmek, büyültmek ucunu bitmiş şekillendirmek, burnun tümsekliğini azaltmak, üst dudak ile burun arasındaki fena açıyı düzeltmek (burnu kaldırmak), geniş burun kanatlarının daraltılması, burun deliklerinin küçültülmesi ve burun yaygınlığının giderilmesi nedeniyle uygulanır. Işlem 30 dakika değin sürer. Hasta 3–4 saat sonradan taburcu edilerek evine yollanır. Ayrıca bu teknikte ödem ve morluk yok denecek değin azdır.

Göz Çevresi: Üstteki göz kapağındaki doğal cilt kıvrımından girilir ve pozitif deri miktarı alınır. Gözü çevreleyen kasın bir kısmı da ince bir şerit halinde çıkarılır ve yağın gerektiği kadarı alınır. Daha Alçak göz kapağında ise yağ miktarı şekillendirilir. Bu işlem, gözlerde 7–8 yaş gençleşme sağlar.

Kaş Kaldırma: Kaşlar yerçekiminin de etkisi ile aşağıda dürüst düşerek, yüzümüze bitap ve ihtiyar bir dış görünüş verir. Kaldırma işlemi için saçlı deri içerisinde birkaç ufak delikten girilir. Alın kası ve alın derisi, üzerindeki kaşla birlikte kemikten kaldırılır. Yukarı içten yeni yerine asılır. Beraberinde göz kapağı estetiği de yapılabilir. Aynı gün eve dönülebilir. Kaş kaldırma işlemi aynı zamanda botox ile de yapılabilir.

Botox: Özellikle alın ve göz çevresi kırışıklıklarının giderilmesi için son zamanların en ideal ilacıdır. Uygulaması 2 dakika içerisinde yapılmaktadır. Etki mekanizması; mimik ve kırışıklığa neden olan kasların hareketlerini minimalize etmektir, süresi takriben altı aydır. Yüze anestezik bir krem sürüldükten daha sonra beş dakika içinde ince bir iğne baştan sona başvuru gerçekleşmektedir.

Gögüs Değeri Düşme: Göğüs küçültme ameliyatına, göğsün renkli kısmıyla cilt bileşkesi aralarında yapılan bir kesiyle başlanır. Meme başından aşağıya ikinci bir düşey kesi yapılır. Bu cerrahi kesiden girilerek meme dokusu şekillendirilir. Kalıcı dikişlerle göğüs dikleştirilir. Böylelikle yalnızca iki küçük izle, meme şekillendirilmiş olur. Genel duyu yitimi aşağıda 1 saatte ameliyat gerçekleştirilir. Kadının göğüs çapına kadar göğüs 2–3 gövde küçültülebilir.

Göğüs Büyütme: Göğüs altından 3 veya 4 cm. kesilerek, meme dokusunun arkasına ameliyat öncesi belirlenen implant konur. Eğer meme istenilen boyutlara geldi ise ameliyat tamamlanır. Çoğunlukla talep, göğüs ölçüsünün en ufak boydan 85 C`ye çıkarılması yönündedir. 1–2 saatte gerçekleştirilen operasyon sonrasında hasta aynı gün taburcu edilir oysa 2–3 gün dinlenmesi gerekir.

Basen: Bu alan için uygulanacak en iyi cerrahi çözüm liposuctiondır. Aynı ameliyatta kalça bölgesine yapılacak yağ emme girişimleriyle kalça hatları da belirginleştirilebilir. Yakınmaya neden olan çöküntüler de benzer cerrahi seansta emilen yağlarla doldurulup, böylelikle dairesel hatlara sahip kalçaya kavuşulabilir. Sarkmış kalçaların şekillendirilebilmesi için cilt ve yağ dokusu çıkartılabilir.

Liposuction: Vücudun farklı alanlara yönlendirilmiş bölgelerinden vakumla yağ emilip gereken bölgelere bu emilen yağdan enjeksiyonla ilave yapılarak, vücudun bitmiş şekillendirilmesi sağlanır. Vaktiyle 3 litreden fazla yağ almayı tehlikeli bulan plastik cerrahlar yeni buldukları yöntemle 10 litreye kadar yağ çekebiliyor ve vücudun adeta bir heykeltıraş gibi baştan şekillendirilmesini sağlıyor. Liposuction sonrası işinize birkaç gün içinde dönebilir, sıradan aktivitelere 1–2 hafta içinde her tarafta başlayabilirsiniz.

Karın Germe: Cerrahi kesi, sezaryen izinin olduğu yerdedir. Karın gerilir, iyice dümdüz olur. Her Tarafta benzer bölgede yağ oluşumu laf konusu değildir. Karın duvarı kasları gevşemişse, dikişle karın duvarı da gerilir. Aynı esnada karın duvarının yan bölümündeki kaslara güçlendirme dikişleri konularak, bel oyuntusu oluşturulur. Göbek deliği yeni yerine yerleştirilerek işlem sonlandırılır.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu

Botextra; haber botu , film botu, dizi botu, wordpress botu.Akıllı içerik sistemi

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com