Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Cumartesi, Mart 25, 2017

30 Yaş Sonrası Kırışıklıklara Dikkat!


Yıllar geçtikçe yaşımızın katlanmasıyla beraber cildimiz de eski gerginliğini kaybediyor ve engellenemeyen ‘’buruşukluk’’ gerçeğini yüzümüze vuruyor. Geçen seneleri başa sarma imkânımız yok lakin zamana yenik düşen cildimizi genç tutmak elimizde… Estetik ve Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, 30 yaşından daha sonra yapılacak bir takım estetik işlemlerin yaşlanmayı büyük ölçüde geciktireceğini belirtiyor.

Prof. Erol Kışlaoğlu yaşlanmayı geciktiren koruyucu estetik uygulamaların biçimsizleşme oluştuktan daha sonra yapılan müdahalelere tarafından çok daha ayrıcalıklı olduğunu söyledi ve biçimsizleşme oluşmadan önce alınan önlemlerin, biçimsizleşme sonrası estetikten daha doğru olduğunu ifade etti.

Botoks Mimikleri Terbiye Eder

Bir koruyucu hekimlik hizmeti olan aşının estetik cerrahide de benzerleri olduğunu vurgulayan Kışlaoğlu; “Bunlardan biri Botokstur. Özellikle kötü kullanılan mimikler deformasyon nedenlerinden biri. Botoks mimikleri edep eder, yüzdeki çizgilerin oluşumunu engeller. Çok mimik kullanan kişiler koruyucu estetik önlemi olarak Botoks yaptırılabilir’’ şeklinde konuştu.

30 yaşından sonra hücreler aralarında bulunan jelin azalmaya başladığını ve 40`lı yaşlarda etkisini adamakıllı kaybettiğini vurgulayan Kışlaoğlu ‘’Yüzümüzün yaşlanmasının nedenlerinden biri hücreler arası maddenin ve yağ dokusunun erimesi ve yer değiştirmesidir. böylece 30 yaşından sonradan jelin azaldığı yerlere dolgu takviyesi yapılırsa bu bastırma büyük ölçüde engellenir” dedi.

Cilt Lekelerine Erken Müdahale Önemli

Prof. Kışlaoğlu, 30 yaşından sonradan ciltte damarlanma ve lekeler oluştuğuna ve bu lekelerin zamanla koyulaştığına uyarı çekerek, lazer ile cilt gençleştirme uygulamasının yaptırılmasının yardımcı olacağını söyledi. Kışlaoğlu, sızısız, ciltte tahriş ve kızarıklık bırakmayan, tedavi sonrası toparlanma süreci gerektirmeyen ve öğle tatilinde bile uygulanabilen bir usul olan lazer ile ciltteki hücrelerin daha düzgün, sıkı ve genç görünen bir yüzey oluşturduğunu belirtti. Kışlaoğlu sözlerine ‘’Göz kenarındaki kaz ayakları, alındaki çizgiler, yüzdeki kırışıklıklar ve hafif sarkmalar Nd - Yag lazer ile tedavi edilirken cildin yapısına ve kırışıklıkların derinliğine kadar 2 hafta arayla 7 seans başvuru yapılmalıdır’’ şeklinde devam etti.

Yanakları Unutmayın!

Son zamanlarda fazla popüler bir uygulama olan askılar da özellikle yanağı sarkmaya yatkın olan kişilerde destek amaçlı koruyucu estetik tedavisi olarak uygulanıyor. Prof. Dr. Kışlaoğlu, bu yöntemi özetle şöyle anlattı: “Endoskopik orta yüz tedavisinde ince kanüllerle saçlı deriden kısa kesiler girilip alın, kaşlar ve orta yüz bölgesi tamamen serbestleştirilerek dokular istenilen pozisyona alınır. Bu yöntemin en büyük avantajı aşağıya doğru olan yaşlanma sürecinde yüzün yukarıya asılarak kesin çözüme yaklaşılmasıdır’’

 

Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com