Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Perşembe, Ocak 12, 2017

Sperm Hacmi Nasıl Artırılır?


Erkeklerde sperm hacmi düşüklüğü çoğu kişinin yaşadığı bir sorundur. Sperm hacmini arttırmak için ne yapılması gerektiği konusunda uzmanlarımız tavsiyelerde bulundular.

sperm-hacmi

Semen, testis ve prostat bezi göre salgılanan süt yarı sıvıya verilen isimdir. Semen muhtevasında sitrat, fosfat, kalsiyum ve fibrolizin bulunmakta ve sperm ile beraber dışarı boşaltılmaktadır. Erkeğin kaliteli bir şekilde ilişkiden sonuç alması, bu sıvının miktarı ile dürüst orantılıdır. Bu sıvının yada semen miktarın artırılması, çok basit şekilde tüketebileceğiniz gıdalar ile geliştirilebilmesi mümkün.

İlişkinin son evresinde, boşaltılacak meninin miktarı erkek tarafından kaygı nedeni olabilir. Düşük semen hacmine genelde maddesel şartlar kapı aralar. Bu yüzden besin istikametinden birçok erkeğin buna dikkat etmesi gerekir;

1- SU

Su olmadan vücutta hiçbir şey akıcı çalışamaz. Her gün yaklaşık 2 litre değin su içilmesi vücudun genel sağlığı açısından manâlı olduğu gibi semenin çiğ maddesi olduğu için de önemlidir. Gövde dehidrasyona girerse (susamış kalırsa), sulu olduğu zamanlar kadar fazla semen üretemez.

2- ET

Et ürünleri semen üretimi için gerekli olan bileşenleri taşımaktadır. Ton balığı, kümes hayvanları ve kırmızı et vücudun optimum testosteron ve semen üretmesi için gerekli olan amino asitler (L- arginin ve L- karnitin) ihtiva eder. İstiridye, hindi, kuzu ve yağsız kırmızı et çokça çinko içerdiğinden testosteron seviyesini artırır. Ayrıca gövde, sperm üretmek için de gereklilik duyar. Ortalama bir insan için, her boşalma 1 ile 3 miligram aralarında çinko içerir.

3- FINDIK
Fındık da çinko ve yaşamsal amino asitler içermektedir. Ilave olarak selenyum bulundurmaktadır. Dinç, dengelenmiş bir beslenme için her gün dörtte bir kase fındık yenmesi önerilir.

4- TAHILLAR

Yulaf ezmesi L -arginin ve L -karnitin yüksek miktarda içerir. sonuç olarak ise tahıllar boşalma sırasında semen hacmini ve sperm hareketliliğini artırabilir. Arpa ve buğdayda bulunan çinko da mevcut durumunuza katkı maddesi sağlayacaktır.

5- MEYVE VE SEBZELER

Meni hacmini artırmak için ıspanak, brokoli, bamya, kuşkonmaz ve deniz yosunu gibi yeşil yapraklı sebze tüketimini artırın. Ispanak ve deniz yosunundaki amino asitler yulaf ezmesi ve etlerde bulunanın aynısıdır ve etkilidir. Kuşkonmaz, brokoli, bamya ve narenciyelerde semen hacmi artıran folik asit bulunmaktadır.

Domates, karpuz, guava, pembe greyfurt ve kırmızı biber yüksek miktarda Likopin içerir. Likopin hem semen kalınlığının ve hacminin artırılmasında keza de prostat sağlığının sağlanmasında manâlı rol oynar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com