Kalp Çarpıntısı İçin Ne Yapmalı: Kalp çarpıntısı esnasında ne yapılmalı, kalp çarpıntısı sırasında yapılması gerekenler nelerdir, yürek çarpıntısı sırasında ne yapmalı, kalp çarpıntısı hemen yapılması gerekenler nelerdir alanında bilirkişi kalp hekimleri bu sorularınızı yanıtladı.
Kalp Çarpıntısı İçin Ne Yapmalı
Kalp çarpıntısı esnasında ne yapılmalı, kalp çarpıntısı sırasında yapılması gerekenler nelerdir, kalp çarpıntısı esnasında ne yapmalı, kalp çarpıntısı derhal yapılması gerekenler nelerdir alanında uzman yürek hekimleri bu sorularınızı yanıtladı. Kesintisiz veya ara ara yaşadığınız yürek çarpıntıları önemli sorunlara yol açmasın istiyorsanız, yürek çarpıntısı hemencecik şunları uygulamaya itina gösterin:
Yürek Çarpıntısı Esnasında Yapılması Gerekenler
Kalp çarpıntısı başladığında, çarpıntının kaynağının saptama edilmesi gerekmektedir. Ani efor sarfından nedeniyle meydana geldiğini düşünüyorsanız uzanmalı ve bir süre dinlenmelisiniz. Çalışma, korkma, uyarılma ve küplere binme sonrası oluşan yürek çarpıntılarında da dinlenmek önemlidir.
Fazla kafein, içki kullanımı, kansızlık, panik hamle, kalp hastalıkları, tiroid, astım, yüksek kan basıncı, bunalım, ritim düzenleyici ilaçların kullanımı da kalp çarpıntısı nedenleri arasında yer almaktadır. Yürek çarpıntısı esnasında oturmak yada uzanıp istirahat etmek yapacağınız en içten harekettir. Sebebi saptama edilemeyen kalp çarpıntıları için en kısa zamanda doktora başvurulmalı ve çarpıntının kaynağı belirlenmelidir.
çoğu kez tekrarlayan kalp çarpıntıları yürek rahatsızlıklarının habercisi olabilmektedir. Bir Takım durumlarda gerginlik, fazla alıştırma ve yorgunluk, uykusuzluk yürek çarpıntılarına niçin olabilmektedir. Konut ya da meslek ile ilgili tedirgin zamanlar geçiriyorsanız farkına varmadan bunalmış olabilirsiniz ve kalp çarpıntılarınız bu sebepten dolayı ortaya çıkmış olabilir.
Derin ve dinç bir şekilde öksürün. Ikınma manevrası yapın. 20-30 saniye kulağınızı ve burnunuzu kapatarak üflemeye çalışın. Soğuk ve buzlu bir meşrubat için veya ellerinizi çok soğuk su ile doldurulmuş bir barbar daldırın.
Yürek çarpıntıları hastalık habercisi olabildiği gibi fazla sigara içmek, içki, yorgunluk, sinirlenmek, anemi, sindirim güçlüğü, çay, kahve ya da zehirlenmelerden de kaynaklanabilmektedir. Belirtilmiş dönemlerde tekrarlayan kalp çarpıntılarınız varsa en kısa zamanda doktora başvurmanız gerekmektedir.
0 yorum:
Yorum Gönder