Gebelik döneminde neler olur? Dinç geçen bir gebelik döneminde anne adayının vücudunda birçok değişiklik olacaktır. Vücudun buna dirençli olması için alınması gereken bazı önlemler bulunmaktadır. Bu durumda anne adayının bu gibi değişikliklere karşı bilinçli ve tedbirli olması önerilmektedir. Gelin daima beraber ne gibi değişiklikler olabilir onlara bakalım;
Hamilelik döneminde neler olur?
Sağlıklı geçen bir gebelik döneminde anne adayının vücudunda birçok değişiklik olacaktır. Vücudun buna dirençli olması için alınması gereken bir takım önlemler bulunmaktadır. Bu durumda anne adayının bu gibi değişikliklere aleyhinde bilinçli ve hazırlıklı olması önerilmektedir. Gelin daima beraber ne gibi şansın dönmesi olabilir onlara bakalım;
Kilo artışı her türlü gebelikte şarttır. Gerçekten bu dinç bir gebeliğin baş belirtisidir. Ancak bu bulgu yanına pek çok sorunu da getirebilir. Anne adayı gebelik esnasında 9 ila 16 kilogram aralarında kilo alabilir. Bu epeyce normaldir.
Gebelik sürecinde en büyük sorunlardan birisi ise vajinal akıntılardır. Hamilelik sırasında vajinanın alışılagelmiş yapısında ve asitlik derecesindeki değişikliğe tarafından sızıntı artabilir veya enfeksiyona eğilim artar. Vücutta çatlaklar, koyulaşmalar gerçekleşebilir. Bu gibi sorunların önüne geçmek için banyo sırasında beden yağları kullanılabilir. Duş sonrası nemlendirici kremler yardımcı olacaktır.
Yapılan araştırmalara kadar gebelik esnasında karşılaşılan en büyük sorunlardan biri ise uyku problemidir. Çalışmaya göre gebe annelerin %80inde uyku problemine rastlanmıştır.
Anne adayının karnındaki bebek yüzünden anne adayının kan dolaşımında şansın dönmesi oluşur. Çünkü anne adayı artık ikinci bir canlıya da kan ve besin ihtiyacı karşılamak zorundadır. Tüm bunların yanında progesteron hormonunun artışıyla beraber solunum sayısında da artış görülmektedir.
Yavrunun büyümesiyle beraber bebeğin anne karnındaki idrar kesesine baskı yapması nedeniyle sıksık idrar yapma isteği doğar. Sindirim sistemine ast olarak da ilk üç ay boyunca bulantı ve kusmaya sebep olabilir.
Tüm bunlar sahiden normal bir gebelikte görülür. Ama belirtilerin artı olması hamileliği etkileyebilir. Böyle bir durumda doktorunuza danışmanızı öğüt ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder