Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Cuma, Ağustos 05, 2016

Yaz Gribi Belirtileri ve Tedavisi


Yaz Gribi Nedir? Ani hava değişimleriyle meydana gelen yaz gribi kaç gün sürer? Gribal enfeksiyonların aksine yaz gribi nasıl geçer sorusuna tedavi yöntemleriyle cevap veriyoruz.
Yaz Gribi Belirtileri ve Tedavisi

Yaz Gribi Nedir?

Yaz aylarında oldukça sık olarak yaşanan ani sıcaklık değişimleri sebebiyle ortaya çıkan yaz gribi, sanılanın aksine zannedildiği kadar da kolay atlatılmayan bir hastalık türüdür. Kış ayları içerisinde yaşanan gribal enfeksiyon rahatsızlıklarından daha farklı bir kuluçka evresi ve bakım süreci olan yaz gribinin etkileri, doğru tedavi yöntemlerinin anında uygulanması ve hastalık öncesi alınan birkaç basit önlem ile en aza indirilebilmektedir.

Peki yaz gribinin belirtileri başlangıç evresinde nelerdir? Yaz gribine yakalanıldığı zaman uygulanan en etkili tedavi yöntemleri neler olmaktadır? Yaz Gribi Kaç Gün Sürer? Bu yazımızda sizlere yaz gribinin atlatılması ile merak edilen konuları aktaracağız.

Yaz Gribi Nasıl Geçer

Yaz Gribinin Belirtileri

Kış aylarında yaşanan gribal enfeksiyon rahatsızlıkları ile hemen hemen aynı başlangıç sürecine sahip olan yaz gribi, özellikle klimalı ortamlar ya da iklimlendirme cihazlarının etkin olarak çalıştığı kapalı alanlar içerisinde bulunan kişiler üzerinde daha sık görülmektedir. Klasik grip belirtileri olan hafif ateş ve halsizlik ile kendini gösteren bu hastalık ilerleyen evrelerde ise; burun ve gözde karşı konulamayan akıntı, mide bulantısı, yutkunma problemi ya da şiddetli boğaz ağrısı, aniden gelen üşüme hissi, eklem ve kas ağrıları gibi belirtiler ile de vücuda yayılma evresini tamamlamaktadır. Vücut hidrasyonunun oldukça iyi bir dengede tutulması gereken yaz gribi, belirtilerinin başladığı andan itibaren üzerinde durulması gereken bir rahatsızlık olduğu için vücut direncini yüksek seviyede tutmak ve dinlenmek hastalığın ilk evresi içerisinde büyük önem teşkil etmektedir.

Yaz Gribi Belirtileri ve Tedavisi

Yaz Gribi Nasıl Geçer

Yaz gribine sebep olan enfeksiyonlar, kış aylarında yaşanan gribal hastalıklardan daha farklı bir mutasyon süreci içerisinde etkisini göstermektedir. Bu sebeple kişiler arası yayılma durumu bulunmayan yaz gribinde, kış dönemi içerisinde kullanılan antibiyotik ve ağrı kesiciler kullanılmamalıdır. Belirtilerin başladığı anda ilgili kuruluşlarda görev alan KBB uzmanlarına tedavi olmak, hastalığın daha fazla etki etmemesi açısından dikkat edilmesi gereken bir husustur. Alınan medikal tedavi reçetelerine ek olarak; boğaz ağrısını azaltmak için medikal muhteviyatı olan yumuşatıcı pastiller ve çok sıcak olmamak şartıyla hazırlanan bitki çayları, ayrıca vücut ısısının aniden düştüğünün hissedildiği anda çok yüksek ısı değişikliklerinin aksine az oranda ısınma sağlayacak yöntemlere başvurulması, hastalığın daha hızlı geçmesi açısından uyulması gereken noktaları oluşturmaktadır. Unutulmaması gereken en önemli konulardan biri ise, vücut direncinin daha iyi standartlarda devam edebilmesi için uyku ve beslenme düzenine önem verilmesi gerektiğidir.
Forumda Tartışın

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com