Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Cuma, Ağustos 12, 2016

Klima Çarpması Belirtileri ve Tedavisi





Klima Çarpması Belirtileri, devamlı klimalı ortamlarda çalışanların bir anda sıcak havaya çıkmasıyla oluşan ağrılar olduğu gibi önemli hastalıklara da neden olabilmektedir. Klima çarpması tedavisi nasıl olur?
Klima çarpması durumu, devamlı klimalı alanlarda çalışan kişilerde bir anda sıcak havayla temas etmesi durumunda anlık hava değişimi sebebiyle ortaya çıkan ağrı ve hastalıklara neden olan bir olaydan ibarettir. Vücut direnci düşükse eğer hastalıklara yakalanma ihtimali daha fazladır. Klima çarpması belirtileri aslında belirlidir. Ancak yine de detaylı bir bilgi aktarımı sağlanmalıdır. İsteksizlik ve halsizlik, ateş yükselmesi, huzursuzluk, şiddetli baş ağrısı, boyun tutulması ve nefes alırken oluşan göğüs ağrısı örnek olarak bu belirtilerde sıralanabilir. Ayrıca klimanızın ideal sıcaklığının 20-25 derece aralığında, nem oranının da yüzde 40 ila 50 aralığında olması gerekir. Bu gibi ayrıntılara dikkat ederek sizler de klima çarpmasından kaçınabilirsiniz.
Klima Çarpması Belirtileri
Sıcak geçen yaz mevsimlerinde serinleyebilmek için teknoloji icatları arasında bulunan klimalardan yararlanarak pencere ve kapıları kapatıp buz gibi serinliğin keyfini çıkartabiliyoruz. Klimalar yaz sıcaklarında terlemeden rahat bir şekilde oturma imkanı sunarken belirli durumlarda sağlığımız için risk oluşturabiliyor. Dışarıdan terli olarak geldiğinizde kesinlikle klimaların üfleyen havasının önüne geçmemelisiniz. Böyle bir durum özellikle daha önceden kulak problemi yaşayan kişilerin felç geçirmelerine sebebiyet verebilir. Üstelik klimalar zatürre ya da ateş gibi sağlık problemlerini de beraberinde getirmektedir. Klima çarpması belirtileri arasında bulunan ateşli hastalıklar ve zatürre hastalığına kesinlikle önem vermelisiniz.

Klima Çarpması Tedavisi
Söz konusu olan klima çarpmasının pek çok etkisi olabilir. Tüm bu etkilere maruz kalmamak adına gereken hassasiyeti klima kullanımı aşamasında göstermek gerekir. Baş bölgesini sağa sola çevirememe, boyun tutulması ya da nefes alırken göğüs kısmında hissedilen ağrılar klima çarpması belirtileri arasında yer almaktadır. Yaz mevsiminde klimanın ısısı 23-24 derece aralığında kullanılmalıdır. Bu değerlerin daha yükseği zarar verebildiği gibi aynı zamanda düşük olması da zarar verecektir. Nispi nem oranının da yüzde 40 ila 50 aralığında olması gerektiğini kesinlikle unutmamak gerekir. Belirtilen tüm bu ayrıntılara dikkat ederek sizler de sağlıklı bir şekilde klima kullanımı elde edebilirsiniz. Bu konuda kesinlikle belirtilen tavsiyeleri ve ipuçlarını değerlendirmeyi göz ardı etmemeniz gerekir. Aksi halde klimanızın yol açabileceği rahatsızlıklara davetiye çıkarabilirsiniz.
Forumda Tartışın

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com