Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Pazartesi, Temmuz 18, 2016

Tırnak Mantarına Bitkisel Çözüm

Çivi Mantarına Nebati Çözüm: Çivi mantarı engebeli bir hastalıktır ve çoğunlukla ayaklarda oluşur. Tırnak mantarı ile mücadelede başta bir cilt doktoruna görünmeli ve yerinde tedaviye vakit kaybetmeden başlamalısınız.
Tırnak Mantarına Bitkisel Çözüm

Tırnak Mantarına Bitkisel Çözüm

Tırnak mantarı zorlu bir hastalıktır ve çoğunlukla ayaklarda oluşur. Tırnak mantarı ile mücadelede ilk olarak bir cilt doktoruna görünmeli ve uygun tedaviye vakit kaybetmeden başlamalısınız.

Çivi mantarına ilaçlarınız üstünlük etmiyorsa yada evde çözüm bulmak zorundaysanız sizlere vermiş olduğumuz nebati tırnak mantarı çözümlerine göz atabilirsiniz. Doğal malzemeler kullanılarak hazırlanan tariflerin herhangi bir ast etkisi de bulunmamaktadır.

Nebati Çivi Mantarı Tedavisi

  • 1 dere kaşığı zeytinyağı
  • 3 damla çay ağacı yağı
Antiseptik özelliği yer alan nehir ağacı yağı, enfeksiyon sonucu oluşan tırnak mantarlarında başarılıdır. Nehir ağacı yağı ve zeytinyağını karıştırıp pamuk yardımıyla mantar bulunan bölgeye sürün. 10 dakika beklettikten sonradan pamuğu mantarın üzerinden alın ve temiz bir diş fırçası ile mantarlı bölgeyi fırçalayın. Günde 3 kere tekrarlayabilirsiniz. Tedaviyi uygularken tırnaklarınızın uzun olmamasına ve dilekçe sonrasında tırnağın nemli kalmamasına özen gösterin.

Çivi Mantarına Nebati Yağlarla Çözüm

  • 2 damla kekik yağı
  • 1 nehir kaşığı zeytinyağı
Antiseptik özellikte olan kekik yağı, çivi mantarında yer alan mikrop ve parazitleri gidermede etkilidir.  Kekik yağı ve zeytinyağını karıştırıp mantar yer alan bölgelere uygulayın. Yarım saat değin bekledikten sonradan durulayın ve çivi diplerini ayrıntılarıyla kuruladığınızdan belli olun. Günde 2 kez tekrarlayabilirsiniz.

Çivi Mantarına Doğal Çözüm

  • 1 çay kaşığı beyaz sirke
  • 1 akarsu kaşığı sarımsak yağı
Malzemeleri karıştırıp mantar bulunan bölgeye sürün. Arkasında yağı sürdüğünüz bölgeyi bandajla sarıp 2 saat değin bekleyin. Bu uygulamayı her gün tekrarlayarak mantarın iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

Tırnak Mantarına Zeytin Yaprağı Çözümü

  • 1 avuç zeytin yaprağı
  • Yeteri miktarda su
Kaynamış suya zeytin yapraklarını atıp demleyin ve ılıdıktan sonra mantar yer alan bölgeyi suya daldırıp 10 dakika değin bu şekilde bekleyin. Epeyce basit bir şekilde uygulanan bu yöntemde zeytin yaprakları antibiyotik görevi üstlenecektir.

Tırnak Mantarına Elma Sirkesi Çözümü

  • 1 yemek yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
Malzemeleri karıştırıp tırnak mantarı bulunan bölgeye sürün ve gazlı bez yardımıyla sarıp yarım saat değin bekletin. Arkasında bölgeyi temizleyip pamuklu çorap giyin. 2 hafta boyunca her gün tekrarlayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com