Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Salı, Temmuz 19, 2016

Gözde Çapak Neden Olur Nasıl Geçer?

Gözlerde ortaya çıkan çapak nedenleri ve tedavisi hakkında sizleri bilgilendirdik. Makalemizde keza bebeklerde göz çapağı nedenleri ve tedavisi keza de yetişkinlerde favori çapak sebepleri ve nasıl geçer sorularının yanıtlarına ulaşacaksınız.
Gözde Çapak Neden Olur Nasıl Geçer?
Sabah uyandıktan sonradan birçok kişi gözünde çapak olduğunu fark eder ve bu koşul biz uykudayken gerçekleşir. Sebebi ise uykudayken gözyaşları kanalıyla nemlenen gözlerde, nemin sabaha dek kurumasıdır. Oysa uyandıktan sonra, gün içerisinde gözlerde sümük sözde, yoğun kıvamda, renkli bir çapaklanma husule geliyor ve net görmeyi engelliyorsa, bu durumda enfeksiyon gibi faktörler düşünülür. Favori çapak nedenlerini bilmek çözüm bulmayı kolaylaştıracaktır fakat her koşulda, özellikle de çapakla birlikte gözlerde kızarma, yanma, bulanıklık sözde başka belirtiler de varsa, mutlaka bir doktora görünmek en iyisidir.
  • Göz İltihabı
  • Göz Alerjileri
  • Göz Kuruluğu
  • Kornea Ülseri
Bebeklerde göz çapaklanması neden olur?
Göz çapaklanması meselesi da bebeğinizin birincil haftalarında karşılaştığı sorunların başında gelmektedir. Daha açıkçası yetişkinlerde de oluşabilen bu sorunun gözyaşı kanalının tıkanmasından husule gelir. Bilindiği gibi gözyaşı gözün, kendi çukurunda sıcacık hareket etmesine muavenet eder. Buradaki işlevini gördükten daha sonra gözyaşı kanalları yolu ile burun içine akar. İşte, bu noktadaki bir tıkanma çapaklanma biçiminde tarif edilir.

Yetişkin ve Bebeklerde Favori Çapak Nasıl Geçer?

Bebeklerde görülen göz çapaklanmasının tedavisi ekseri birincil 6-9 ayda kendiliğinden geçiş gösterir. Bilirkişi bir hekimin tavsiyesi üstüne hekiminiz göre size gösterilen şekilde bebeğinizin gözaltına masaj yaparak kanalın açılmasını kolaylaştırabilir ve bu sayede bebeklerde görülen göz çapaklanmasının geçmesi daha da kısa zamanda ve kolay olur. Eğer tedaviye cevap alınmazsa, hekiminize başvurunuz. Bu gibi durumlarda çelik sonda müdahalesi ile kanalın açılması sağlanıyor.
Yetişkinlerde husule gelen göz çapaklanması kendinden geçebilecek zararsız bir şey olabileceği gibi enfeksiyon kaynaklı bir rahatsızlık da olabilir, kuşkusuz tedavisi dikkatsizlik edilmemelidir. Yetişkinlerde göz çapaklanması tedavisi yapılmadığı sürece daha büyük rahatsızlıklara yol açabildiğinden, bu gibi durumlarda mutlaka bilirkişi bir hekime muayene elde etmek gerekir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com