Doç. Dr. Oğuz Özyaral, erkeklerin andropoz öncesi ileri yaşlarda zinde bir kemik yapısına sahip olabilmeleri için süt tüketimine başlamaları gerektiğini belirtti.
Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral, erkeklerin andropoz öncesi ileri yaşlarda zinde bir kemik yapısına sahip olabilmeleri için süt tüketimine başlamaları gerektiğini belirterek, "Günde 2-3 bardak sütün yanı sıra, sabahleyin kahvaltıda 2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir ve ara öğünlerde bir kase yoğurt tüketimi osteoporozla beraber gelişebilecek olan kemik erimesi ve doku kayıplarını önlenebilecektir" dedi.
Özyaral, kadınların menopoz döneminde kemik yoğunluklarını kaybetmemek için, doğumdan gençlik yıllarına kadar uyumlu olarak süt tüketmesinin tavsiye edildiğini söyledi.
Kadınlar için nasihat edilen sütün erkekler için de çok önemli olduğunu, uyumlu tüketim yapan erkeklerin andropoz dönemini dar geçireceğini belirten Özyaral, sütün gece yatmadan iki saat önce içilmesi gerektiğini bildirdi.
Doç. Dr. Oğuz Özyaral, insanlarda kemik yoğunluğunun gelişiminin en fazla 20'li yaşlara dek devam ettiğini, çocukluk ve gençlik yıllarında yeteri dek tüketilen sütün kalsiyum ve fosfor açısından kemik mineralizasyonunu sağladığını aktardı.
Yeterli tüketim yapılmadığı takdirde 30'lu yaşlardan sonra kemik deformasyonları ve kemik erimesi gibi sorunların ortaya çıkma riskinin artacağına göze çarpan eden Özyaral, "Erkeklerin andropoza girmeden önce ileri yaşlarda enerjik bir kemik yapısına sahip olabilmeleri için hemencecik süt tüketimine başlamaları gerekir. Günde 2-3 kadeh sütün yanı sıra, sabahleyin kahvaltıda 2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir ve ara öğünlerde bir kase yoğurt tüketimi osteoporozla beraber gelişebilecek olan kemik erimesi ve doku kayıplarını önlenebilecektir" diye konuştu.
AA

0 yorum:
Yorum Gönder