Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Cuma, Temmuz 15, 2016

Ciğerde Su Toplaması Tedavisi

Ciğerde Su Toplaması Tedavisi: Tıp dalında plörezi olarak isimlendirilen akciğer su toplaması, akciğeri çevreleyen zarın cerahat kapması sonucunda ortaya meydana çıkan bir sağlık sorunudur. Akciğerde su toplaması tedavisi hastadan hastaya tarafından istikrarsızlık gösterir. Hastanın durumuna özel olarak ciğerde su toplaması çare yöntemlerinden hangisinin uygulanacağına karar verilir.
Ciğerde Su Toplaması Tedavisi

Ciğerde Su Toplaması Tedavisi
Tıp dalında plörezi olarak isimlendirilen akciğer su toplaması, akciğeri çevreleyen zarın iltihap kapması sonucunda ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Akciğerde su toplaması tedavisi hastadan hastaya göre değişkenlik gösterir. Hastanın durumuna özel olarak ciğerde su toplaması tedavi yöntemlerinden hangisinin uygulanacağına karar verilir.

Akciğerde Su Toplanması Nedenleri
Kalp ve böbrek yetmezliği

Ciğerde su toplaması nedenleri başında yürek ve böbrek yetmezliği geliyor. Kalp ve böbrek yetmezliği olması durumunda akciğer basıncında değişim söz konusu oluyor ve dengeler bozuluyor.

Zatürre

Bir öteki niçin ise, zatürredir. Akciğerde akıcı birikmesi zatürre hastalığı esnasında değil, geçmesi durumunda ortaya çıkar.

Kanser

Kanser hastalarında da sık sık görülen bir sorundur, ciğerde su toplanması. Bunun nedeni ise, damar geçirgenliğinin artmasına emrindeki olarak ciğerde su toplaması sorunu kendini göstermektedir.

Fazla soğuğa maruz kalma

Fazla soğuğa maruz kalma durumunda da akciğer zarında sorunlar ortaya çıkabiliyor ve zamanla plevra içinde değişken birikimi meydana geliyor.

Ciğerde Su Toplanması Belirtileri
  • Akciğer genişlemesi
  • Solunum sıkıntısı yaşama
  • Öksürük
  • Yüksek ateş
  • Üşüme ve titreşim

Akciğerde Su Toplanması Tedavisi
Akciğerde su toplanması sorunu eğer vaktinde çare edilmez ise, akciğerlerin sönmesine yol açabilir. Yaşamsal bir tehlike içeren bu rahatsızlık önemsenmeli ve çare için geç kalınmamalıdır. Tedavide ilk olarak antibiyotik kullanımı yer alır. Enfeksiyonlu sıvının cerrahi işlemler göğüsten akıtılması da sağlanır.

Göğüsten su akıtılması işleminden takriben 1-2 ay daha sonra hasta tekrar teftiş için çağrılır. Ciğerde su toplaması tedavisi ardından bir takım hastalarda akciğer kalınlaşması ortaya çıkar, bağışıklık sistemi zayıflar. Bu tür durumlarla karşılaşılırsa eğer hap tedavisine başlanır. İlacın etki etmediği durumlarda ise cerrahi operasyonla akciğer zarı soyulur.

Akciğerde su toplamasına niçin olan faktörler saptama edildikten sonradan sorunu gidermeye yönelik tedavi işlemleri ile, hasta sağlığına kavuşması için en uygun çare metotları uygulanır ve ilaçlar reçete edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com