Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Salı, Mayıs 03, 2016

Kadınlar Seksi Nasıl Yaşıyor ?




Cinsellik hem erkekler, keza de ka­dınlar için hayatın vazgeçilmez bir parçası… Fakat bu, iki cinsin seksi aynı şekilde yaşadığı anlamına gelmiyor. Erkekler için cinsel hazzın temelinde biyoloji ile ilgili bir ihtiyacı karşılama ve rahatlama içgüdüsü ağır basarken ka­dınlar, ayrı duygu ve düşüncelerle yatağa giriyorlar. Yani toplumsal önyargı­ların tersine erkekler sekse daha meraklı oldukları halde cinsel ilişkide klasik kalıp­larla yetinirlerken, kadınlar ilişkiye renk katmak için büyük mücadele harcıyor, hayatlarının her alanı gibi cinsel yaşamlarını da ara ara gözden geçirilip yenilenmesi gereken bir bütünüyle görüyorlar. Bir De bu sıra­lardan bazıları, yüzyıllardır aralıksız ve her toplumda kabul gören birtakım basma­kalıp düşünceleri de yalanlıyor. İşte bayan­ların cinselliği nasıl yaşadığına dair bazı ipuçları ve meçhul gerçekler…


Daha fazla hareket istiyorlar
Demiştik ya, erkeklerin sekse daha meraklı olmaları onların daha becerikli oldukları ve tutkulu bir cinsel yaşam yolunda daha artı uğraş gösterdikleri anlamına gelmiyor. Tersine, kendine ve partnerine ön sevişmeyi fazla görenler bile var. Onlar için belli başlı olan, cinsel birleşme ve boşalma anı. Ancak kadınlar için cinsel birleşmenin öncesi ve sonrası da en düşük kendisi dek büyük tartı taşıyor.. Onlar daha hareketli, yeniliklere daha açık, ayrı tatlar alabilecekleri, istikrarsız bir cin­sellik arayışı içindeler. Zaten uzun vadeli ilişkilerde ister istemez monotonlaşan cin­su baskını hayatı yeni bir coşku dalgasıyla ta­zelemek için mücadele gösterenler de çoğun­lukla kadınlar oluyor. Seksi bir iç çamaşırı, romantik bir akşam yemeği, küçük sürpriz­ler, yeni fanteziler… Genelde bu tarz fi­kirlerin ardından erkekleri bulmak öyle muhtemel yok. Onlar kendilerine sunulan zevklerin tadını çıkarmakla yetiniyor lakin daha tembel, daha herzamanki ve daha tek renkli bir cinsel hayattan da şikayet etmiyorlar. Yani kadınlar için seks, erkekler için olduğundan çok daha bambaşka bir amaç taşıyor. Evli kadınlar da seksi seviyorlar; Evliliğin aşk­la birlikte cinsel zevki de öldürdüğü yolun­daki bütün tezler palavra… Evli kadınların çoğu, seksi “bitmez tükenmez bir balayı” tadında yaşamanın hayalini kuruyorlar.
Kocalarının onlara her zaman benzer tutkuyla sarılmasını, yıllar sonradan bile birincil sevişmenin heyecanıy­la sevişmeyi, kocalarıyla aralarındaki sevgililik ilişkisinin ve tutkunun sürmesini isti­yorlar. Ancak çoğu erkek kendini sevgilisi ya da nişanlısı konumundaki kadını nikaha değin elinde tutmak ve etkilemek zorunda hissetse bile, nikahtan sonradan gevşiyor ve ilişkiyi cinsellik de dahil her yönden boşluyor. Evliliğin kaçınılmaz olarak rutinleşme tehlikesine düştüğü dönemlerde bunu fark eden ve durumu başkalaşmak için mücadele gös­teren genel olarak bayan oluyor. Oysa tabii ancak bu tek taraflı çaba yeterli değil ve ilişki­nin her açıdan olduğu gibi cinsellik yönün-den de sıradanlasma tuzağına düşmesi ka­çınılmaz. yine de ne olursa olsun kadınla­rın evlenince yatakta tembelleştikleri veya evli kadınların seksi sevmedikleri düşüncesi son derece yanlış…




Cinselliği aşkla birlikte yaşamak istiyorlar
Pek fazla kadının hayatında asgari bir adet tek gecelik ilişki, sadece maddesel çekimden yola çıkılarak yaşanan bir cinsellik, salt be­densel hazları memnun etme uğruna gerçekleşen bir sevişme vardır. Ancak bütün bunlar, ka­dınların cinselliğe duygularını da karıştır­dıkları gerçeğini değiştirmiyor. Onlar için aşk, paylaşım, şefkat ve ilgi “mükemmel teknikten” önce geliyor. Cinsel memnun etme an­cak hissi tatminle bütünleştiğinde manâ ve layık kazanıyor. İster yeni başla­ast bir ilişkide olsun, ister senelerdir süren bir beraberlikte, her kadın cinselliği yaşa­dığı erkek için özel elde etmek ve onda hayranlık uyandırmak istiyor.
Kadınların çok bü­ağırlık bir kısmı, hatta savunma mekanizma­larını çalıştırıp aksini iddia edenler bile sek­si sadece seks olarak görmeyi başaramı­yor, özellikle birincil sevişmeden sonradan ciddi bir beklenti içine giriyor, erkekler gibi sıcacık gizli kapıyı arkalarından çekip çıkamıyor, o en mahrem anların izlerini üzerlerinde taşıyorlar. Karşısında tarafın görüş açışı ayrı ol­duğu vakit da düş kınklığına uğruyor, acı çekiyor ve bunalıma sürükleniyorlar. Onlar için özellik nicelikten önce geliyor: Iş­te kadınlarla erkeklerin sekse görüş açıları arasındaki en büyük farklardan biri… Er­kekler nasıl oysa yemek konusunda pek seçi­ci davranmıyorlarsa, yatakta da önlerine her konanı “yiyebiliyorlar.” Lakin bugüne kadar kaç kadınla birlikte oldukları, cinsel tatmin ve erkekliğin ispatı açısından büyük tartma taşıyor. Kadınlarsa bütün aksine nite­likten çok niceliğe önem veriyorlar. Erkeklere has “Ne sevişsem kar…” düşüncesinin yerini kadınlar da “bir kere olsun, tam ol­sun” fikri alıyor. tatmin edici olmayan, hiç­bir anlam açıklama etmeyen, özelliksiz ve tat­sız seks, kadınların tüylerini diken diken etmeye yetiyor. Yani onlar için rakam yok, ka­lite belirleyici… Haftada bir defa gerçekle­neşeli, lakin fantezilerle zenginleştirilmiş, renk­li, eğlenceli ve marifetli bir sevişmeyi her gün yaşanan yavan, banal, öylesine bir cinsel ilişkiye bin defa tercih ediyorlar.

Seks hakkında konuşmaktan korkmuyorlar
Cinsellikten laf etmenin erkeklere has bir özellik olduğu düşüncesi de bir diğer ast­lış hafıza… Çünkü arkadaşlarla biraraya gelince cinsel içerikli espriler gerçekleştirmek, bel­den aşağıda fıkralar izah etmek, dünyaca meşhur bir seks ilahesini fazla beğendiğini ve onunla bir gece birlikte edinmek için her şeyi yapabileceğini bildirmek ne yazık oysa seks adalet­kında konuşmak anlamına gelmiyor. Başlıca önemli olan gerektiğinde sorunlardan bah­sedebilmek, onları çözmeye hedeflemek, is­tekleri ve şikayetleri dile getirmek, lüzum­tiğinde bazı şartların değişmesi yapmaya cesaret edebilmek… Bunu da erkekler yok, bayan­lar yapıyor. Onlar cinsel hayatlarını gözden geçirme, kendilerini kusur bulma, duygularını ve beklentilerini dile getirme, yani genellikle seksten bahsetme konusunda fazla daha cesurlar.
Erkeklerse arkadaşlarıyla konuşurken aslan kesildikleri, cinsellik hak­kında atıp tuttukları halde iş ikili ilişkiye geldiğinde, yani bu konuyu sevdikleri ve ya­taklarını paylaştıkları kadınla konuşmaları söz konusu olduğunda alışılmadık bir biçimde suskunlaşıyor, içlerine kapanıyor ve bu müşteri konuşmaları gereksiz bulduklarını muhakkak eden hareketler yapıyorlar.

1 yorum:

  1. Kadın ve erkeklerin cinselliğe bakış açıları oldukça farklıdır. Bu arada ki farkı bilmek eşlere mutlu bir cinsel beraberlik getirebilir.

    YanıtlaSil

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com