Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Pazartesi, Mayıs 09, 2016

İyi Su Kaliteli Suyun Tanımı


kaliteli su


* Katkısızdır (böcek zehiri veya diğer kimyasallar, arse­nik ya da kurşun gibi metaller veya öteki toksinler, organiz­malar, bakteri, küf, mantar veya su yosunu gibi kirleticiler bulunmaz)
* minimum 9.5 pH değeri
* 250 mV ya da daha iyi bir OAP
* 22 ya da daha az rH2
* Grup başına en fazla 5 ya da 6 molekül
Bu özellikleri barındıran bir su ne eyvah ancak musluğunuz­dan akmıyor ve satın alacağınız şişe suyu da böyle değildir. Fakat bir APM ya da APS makinesine yatırım yaparak, su­yunuzu damıtarak, iyonlaştırarak veya damıtılmış su alıp 9. bölümde anlatıldığı gibi pH damlaları ekleyerek, vücudu­nuza gerçekten susuzluğunu çektiği şeyi verebilirsiniz.
den fazlası şişe suyu içmektedir, bu oran her yıl 13 milyar litre su eder. Dünya çapında seçebileceğiniz yedi yüzden fazla su markası var. Lakin seçiminiz memba suyu, artezyen suyu, ma­den suyu, kuyu suyu veya belediye içme suyu (ki pek fazla şişe suyu, belediye sularını içeriyor] olsa da, çok büyük bir olanak­le protona batmış asidik su içiyorsunuz. Enerjisi olmayan su, sağlık vermesi gereken yerde, sahiden vücudunuzdan enerji ça­lan sudur.
Şişe suyu markalarının yaklaşık olarak %80′i bitmiş su, yani kimyasalları ve pislikleri arıtmak için filtrelenmiş belediye suyu ya da musluk suyudur. Mesela keza Aquafina (Pepsi mar­kası) keza de Dasani (Coca Cola markası) sadece belediye su kaynaklarından gücenmiş şişe sularıdır. Belediye su kaynakların dan dargın şişe sularının yarısından fazlası hükümet standartlarına uymamaktadır; musluk suyunun düzenlendiği ufak­mum standartlara bile erişemezler. Şişe suyu almanın, musluk suyu içmekten daha sağlıklı veya tehlikesiz olduğunun hiçbir ga­rantisi yoktur. Ve bir takım durumlarda, musluk suyunuz bile daha iyi bir seçim olabilir. Suyunu aldığınız herhangi bir şirketten, sizin için iyi olup olmadığını bakmak için sularının bütün anla­mıyla bir laboratuvar analizini isteyin. Şirket size bu bölümde bahsedilen özelliklerden hepsinden bile söz edemeyecektir, ama insanların sorduğunu kavramak onlar için iyi olacaktır ve en azından size sudaki bir takım kimyasalların ve metallerin (milyonda bir oranındaki) ölçümlerini vereceklerdir.
Dünya çapında en popüler ve en iyi (güya!) şişe sularının yüzde altmıştan fazlasını, pH ve elektron aktivitesi kriterlerine uyup uymadığını görmek için test ettim. Aşağıdaki tabloda gösterilen sonuçlar, bir sonraki bölümle (filtreleme, yükleme ve suyunuzu kendiniz yapılandırmanız ile ilgili birim) ilgilen­meniz için yeterince ikna edici olacaktır: sadece iki tanesinde artı tartma ve 9.5′in üstünde pH vardır. Doğrusu, olumsuz yüklü olan da sadece bir tane buldum! Ve tabii ki sizden bunların hepsi için para ödemeniz bekleniyor. Ama hiçbiri muhakkak eşit şekilde üretilmiyor. Artırılmış enerji için elektronu ve pH oranı yüksek su içtiğinizden muhakkak olmalısınız.
Benı ızın yerınızde olsam yınede Çeşmelerde su ıcmemeye oldukca ozen gosterırırm barajların durumunu gıdıp gorunce korkar oldum :(

1 yorum:

  1. Günümüzde iyi suyun değerini tutturmak adeta imkansız. Dışarıdan alınan pet şişe sularının da ne derece sağlıklı olduğu tartışılır.

    YanıtlaSil

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com