Benim kanı mikroskop altına koymadan önce, sabitleştirerek lamın içine vermek şeklindeki tekniğim, standart la-boratuvar testlerinden farklıdır. Boyamak beyaz kan hücrelerini, orak hücreleri, bakterileri veya başka bir özel durumu göstermeye muavin olabilir fakat bu kimyasalların kana eklenmesi kan örneklerini etkiler ve görünüşünü değiştirir. Ya Da doktorunuzun ofisinde sizden alınan kan bir tüpe konulur, laboratu-vara gönderilir, çeşitli elementleri ayrıştırmak için işlenir ve kan yoğunluğunu değerlendirmek için özel bir makineyle tartılır – mikroskoba hiç gereksinim duyulmaz. Bu yollarla işlenen kan artık kesinlikle canlı bir madde değildir. Ve bu testlerin genel amacı nicelik ölçmektir (örneğin ne kadar beyaz kan hücresi var? Ne kabakımlı kırmızı kan hücresi var?); benimki gibi özellik değerlendirmek yok (hücrelerin durumu nedir?). Bunların teşhislerde ya da patolojik sonuçlar için kullanılması uygun olabilir.
(Kendi tekniğimin yanında sık sık standart kan testi de yapıyorum, çünkü hem niteliği ayrıca de niceliği ölçmenin faydası var. Sonuçlar, gözlemlerimi doğrulayabilir. yine de sonuçlan, genel tıp dünyasından ayrı bir biçimde yorumlayabilirim. Her durumda, bütün bu yollarla görebileceğiniz en geniş resme bakabilirsiniz.)
Kan hücrelerinin sayısından çok, kaliteleriyle ilgiliyim. Birbirini tamamlayan iki ayrı yaklaşımım var. îlki, taze kan asıllizi. Parmak ucundaki kılcal damardan kan alıyorum, çift taraflı lamın içine koyuyorum ve hemencecik daha sonra ışığı filtreleyerek nesneleri grinin farklı tonları olarak gösteren güçlü bir mikroskobun altına yerleştiriyorum. Görüntüyü, canlı olarak bir video ekranına yansıtıyorum. Gaye, kanı vücuttan çıkar çıkmaz canlı bir şekilde bakmak, hücreleri ve yaşadıkları ortamı gözlemlemek. .. Tüm bunlar kırmızı ve beyaz kan hücrelerinin yapısını ve gücünü, ayrıca onları çevreleyen plazma sıvısının pakliğini görmemi sağlıyor.
ikinci tekniğim kuru kan analizi ya da benim verdiğim ismiyle mikotoksik oksidatif zorlama testi (MOST). Bu sefer parmak ucundan alınan kanı lamın üstüne koyuyor ve dışarıya kurumasını sağlıyorum. sonradan, parlak ışık kullanarak dinç bir mikroskobun aşağı inceliyorum. Işığın büyük bir kısmı kan örneğinden geçerek kanın pıhtılaşma miktarını, gözenekli olan bozulma, tahriş, irin, tıkanma, asidoz, asalak belirtileri ve hatta belli organ dengesizlikleri gibi ayrıntıları gösterir. Bu denemete aradığım şey, bilhassa kanın pıhtılaşma şeklidir. Farklı Alanlara Yönlendirilmiş şekillerde uygulanan basınç altında; numune normalden saparak değişir.
Canlı ve kuru kan testlerinin en faydalı özelliği, mümkün muhtemel sağlık durumu sorunları için erken dikkat vermesidir. Vücudunuzdaki sorunlar, rahatsızlık belirtisi olmadan çok önce kanda anormallik olarak saptama edilebilir. Belirtilerin başlangıcını, daha açığa çıkmadan ayrım edersiniz. Bu testler koruyucu ilaçlardan daha iyidir. Bunlar öncelikli ilaçlardır. Gördüğünüzü düzeltmek için harekete geçerseniz, ilk olarak kanda görülen semptomlerden ve durumlardan, rahatsızlık ilerlemeden önce kendinizi koruyabilirsiniz.
Bu kan testleriyle genel olarak öğrenmek istediklerimiz şunlar:
• ebat, şekil ve simetri bakımından kırmızı kan hücrelerinin durumu
• bağışıklık sisteminin faaliyet seviyesi (beyaz kan hücrelerinin canlılığı aracılığıyla)
• kan pıhtılarının ya da kanı pıhtılaştırıcı etkenlerin varlığı
• parazitlerin, mayanın, mantarın, bakterinin ve/ya da küfün varlığı
• damar tabakaları, asal hücreler, lifli kök, ürik asit, kolesterol gibi kristalize yapıları ve kristalize egzotoksin ve/veya mikotoksinlerin varlığı
• hücreli deformasyon ve/ya da iltihaplanmanın göstergesi olarak protein kütleleri
• asidite seviyesi ve asiditenin etkileri
Hem, gözlemlediğim örneklerde, aşağıdaki durumların da belirtilerini görebilirim:
• Karaciğer, böbrek, pankreas, yürek, akciğer, prostat, yumurtalıklar, göğüs ve diğer organlardaki sorunlar
• Gastrointestinal (mide ve bağırsakla ilgili) fonksiyon bozuklukları.
Bu kan testi bence çok iyi olmuş. Daha kolay ve daha detaylı bilgileri hızlıca görüntülenebilir halde raporluyor. Özel teknolojilerle hayatımız daha da kolaylaşacak artık.
YanıtlaSilTaze kan analizi ile hastalıklar daha başlangıç aşamasında tespit edilebilir. Koruyucu ilaçlardan daha iyi bir yöntemdir.
YanıtlaSil