Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Pazar, Nisan 17, 2016

KİLO KAYBI






Kilo kaybı, kişinin bilinçli olarak uyguladığı diyet, spor, egzersiz gibi durumlar sonucu olmuyorsa vücutta bir sorun olduğunun belirtilerini veriyordur. Kilo kaybı kişinin isteği dahilinde olmayan ve bunun için bir çaba sarf etmeyen kişilerde başlandığında muhakkak bir doktor yardımı alınmalıdır. Kilo kaybının altında yatan nedenler kişi ve sağlığı için oldukça tehlike olabilmektedir.

KİLO KAYBININ NEDENLERİ NELERDİR ?

-Öncelikle her insanın günlük alması gereken bir besin değeri vardır. Kişi bu besin değerinin altına düştüğünde yani aç kaldığında kilo kaybı yaşanmaya başlar. Fakat bu kilo kaybı oldukça sağlıksız ve geri dönüşleri çok ağır olabilen sonuçlar doğurmaktadır.

-Kişi kanser hastalığına yakalandığında veya kanser tedavisi görmeye başladığında güçsüz kalır ve kilo kaybı yaşar.

-Sindirim sisteminde oluşan çölyak hastalığında ince bağırsağın yüzeyi glütene karşı hasar görebilir. Bu nedenle vücut bazı besinleri öğütmeyecek ve kişinin kilo kaybı yaşamasına sebebiyet verecektir.

-Gıda zehirlenmesi hemen hemen her insanın başına gelmiş bir durumdur ve kişinin belirtileri açık ve net olduğu için tedavi altına alınabilmektedir. Eğer kişi gıda zehirlenmesinden sonra tüm tedavileri uygulamışsa ve belirtileri hala devam etmekteyse kişide kronik zehirlenme rahatsızlığı oluşmuştur. Bu rahatsızlığın başladığına emin olmak için en az 1 ay süreyle belirtilerin tekrar etmiş olması gerekmektedir. Kronik zehirlenme kişiyi halsiz bırakır ve ciddi kilo kaybının olmasına yol açar.

-Kilo kaybının en büyük nedenlerinden biri de depresyondur. Kişi depresyon süreci yaşarken hiçbir şeyden mutlu olmama, keyif almama, bir şey yemek istememe gibi problemler yaşayacağından ötürü sağlıklı ve düzenli beslenemez. Bu da depresyon hastalarının kilo kaybı yaşamasını sağlar.

-Yemek borusu, mide veya ince bağırsakta meydana gelmiş bir yara sonucu yapılan tedaviler ve kullanılan ilaçlarda yeme bozuklukları meydana getirir. Yeme bozuklukları kişiye kilo aldırabileceği gibi hızlı kilo kayıpları da yaşatabilir.

-Diyabet rahatsızlığında da kilo kaybı en sık görülen belirtiler arasındadır. Kişi çok fazla susar ve doyduğunu hissetmez. Ayrıca hissedemediği doygunluk nedeniyle sürekli çay, kahve, meyve suyu gibi içeceklere yönelir. Bu durumda kişinin kilo vermesini sağlar.
Etiket:kilo kaybının nedenleri





0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com