kolon kanseri |
Her gün bir bardak şarap riski yüzde 10 artırıyor. İngiltere de yapılan bir araştırma, her gün eksik da olsa şarap ya da bira içmenin bağırsak kanserine yakalanma riskini artırdığını ortaya koydu.
Kanser Araştırma Enstitüsü nden Profesör Tim Key ve ekibinin yaptığı araştırma, günde iki büyük bardak şarap ya da iki bardak bira içmenin bağırsak kanserine yakalanma riskini takriben yüzde 25 artırdığını gösterdi.
Her gün bir kadeh şarap ya da bir bardak bira içenlerinse hastalığa yakalanma riskinin yüzde 10 arttığı ortaya çıktı.
Key, Daily Telegraph gazetesinde yayımlanan açıklamasında, "Araştırmalar fazla açık şekilde ne kadar içki alınırsa bağırsak kanserine yakalanma riskinin pek arttığını gösteriyor" dedi.
Profesör Tim Key, "Riskin artışı çok manâlı yok, ancak insanların içki tüketimini sınırlandırarak ilk olarak bağırsak kanseri elde etmek üzere bir takım kanser türlerine yakalanma riskini azaltabileceklerini anlaması lüzum" diye konuştu.
International Journal of Cancer dergisinde yayımlanan ve 6 sene süren araştırmaya, 10 Avrupa ülkesinden bin 800 ü bağırsak kanserine yakalanmış 478 bin kişi katıldı.
Yapılan pek çok araştırma alkolun vücuda zarar verdiğini söylüyor. Her gün alkol tüketilmesi bence de çok zararlı. Herşeyin fazlası zarar. Vücudumuza iyi davranmamız lazım ki sağlıklı olalım.
YanıtlaSil