Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Cumartesi, Nisan 23, 2016

Doğum Öncesi Spor



Doğum Öncesi Spor

Sağlıklı bir doğuma zemin hazırlamak ve hamilelik döneminde çok fazla kilo artışı yaşamamak isteyen kadınlar genellikle doğum öncesi egzersizler yaparak istedikleri sonuçları elde etmektedir. Bilinmektedir ki hamilelik süresince diyet yapmak hem çocuğun sağlığı, zihinsel ve fiziksel gelişimi için zararlıdır hem de anneler için zor bir beslenme şeklidir. Gebelik süresince yapılan sporların anne ve bebek için herhangi bir tehlike taşımaması öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken unsurdur. Orta şiddette ve düzenli olarak yapılan egzersizler bebek ve anne açısından olumlu sonuçlar doğrurken şiddetli ve ağır sporlar yapmak hem bebeğin hem de annenin sağlığı açısından tehlike arz edebilmektedir. Gebelik döneminde yapılan egzersizlerde amaç hamlanmış kasları harekete geçirerek vücudun hareket etmesini sağlamaktır. Egzersiz yaparken çok fazla yorulmamaya ve enerji kaybetmemeye dikkat edilmelidir. Doğum öncesi spor yapmaya başlamadan önce muhakkak doktor kontrolünden geçilmeli ve egzersiz yapmaya engel olacak bir durumun mevcut olup olmadığı hususu tespit edilmelidir.

Doğum öncesinde egzersizlere genellikle 12. haftada yani 3. ayda başlanılır. Doğum öncesi yapılan egzersizlerin hafif ve düzenli olmasına dikkat edilmelidir. Kısa vadede bir değişim görülmese de uzun vadede hem bebeğin sağlığı hem de sizin açınızdan büyük faydalar sağlayacağından düzenli bir şekilde spor yapmaya devam etmeniz gereklidir. Her gün 10 15 dakika ısınma ile başlayarak yaklaşık 1 saatlik hafif tempolu sporlar yapmanız doğum sırasında da daha kolay doğum yapmanıza yardımcı olur. Kaslar hareket etmedikçe sertleşir ve bu yüzden spor yapmayan bayanlar doğum sırasında vücudunu çok fazla hareket ettirmediğinden daha sancılı ve zor şekilde doğum gerçekleştirir. Gebelikte germe egzersizleri ve sıcak ortamlarda spor yapmak kesinlikle önerilmemektedir.
Düzenli spor yapmak enerji ve vücut imajına da pozitif etki sağlayarak annenin daha zinde kalmasına yardımcı olur. Hamilelik sırasında gerilen ve zorlanan bacak arası kaslarının güçlenmesi açısından doğum öncesi spor yapmak çok önemlidir. Sporla birlikte rahim sarkmalarının önüne geçilir ve mesanenin normal bir şekilde kontrol edilmesi sağlanır. Bu bölgedeki kasların güçlü tutulması sağlanamazsa öksürürken veya gülerken dahi kontrol dışında idrar kaçmaları söz konusu olabilecektir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com