Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Perşembe, Aralık 22, 2016

Hamileliğin İlk Ayında Yaşananlar


Adet gecikmesi ve yapılan hamilelik testi ile anne adayının gebe olduğu ortaya çıkmıştır. Hamilelik testi 2 şekilde, kan ve idrar testi olmak üzere yapılır. Doktorların bir birçok kan testi yerine idrar testini yani hamilelik testini önermektedir. Bu yüzden idrar testi en sık kullanılan ve en önerilendir. Evde de uygulanabildiği için, pratik bir testtir. Test sonucu yapıldığında eğer ilk dört haftaya denk geliyorsa, bebek oluşumunun başındadır.

hamilelikte-bacak-kramplari-icin

Hamileliğin Birincil Ayında Yaşananlar

 

Adet gecikmesi ve yapılan gebelik testi ile anne adayının hamile olduğu ortaya çıkmıştır. Hamilelik testi 2 şekilde, kan ve idrar testi elde etmek üzere yapılır. Doktorların bir birçok kan testi yerine idrar testini yani hamilelik testini önermektedir. Bu yüzden idrar testi en sık kullanılan ve en önerilendir. Evde de uygulanabildiği için, pratik bir testtir. Test sonucu yapıldığında eğer birincil dört haftaya eşit geliyorsa, bebek oluşumunun başındadır.

 

Limonla Gebelik Testi İçin Tıklayınız

 

Yeni yeni hücre farklılaşma gerçekleşmiştir ve çoğu hücre şeklindedir.. Süre içerisinde tek hücre haline kazanç. Ve bu dönem embriyo döneminin en erken dönemindedir. Anne adayı adet gecikmesi olmuştur ve şaşkınlığını üzerinden atıp yeni yeni alışmaya başlamıştır. Bu bir ayda anne hormonlarında çoğaltma laf konusudur.

 

Bu hormonlardan bir tanesi progesteron hormonudur. Bu hormonun artması bağırsak hareketlerinin yavaşlamasına sebep olur.  Hamile olduğundan belli olan anne adayının, bu bağırsak hareketlerinin yavaşlamasından dolayı bağırsaklarında gaz birikimi olur. Bu gaz birikimi annenin karnında şişkinlik oluşturur.  Rahimde çoğaltma yokken, bu şişkinlik karnın büyümesine sebep oluyor. Ve anne adayları bunu bebek zannediyor. Bu hatalı bir tanıdır, bu yalnızca gaza emrindeki şişkinliktir.

 

Sık görülen bulantılar da genel olarak birinci hafta geçtikten sonra bu şikâyetler artar. Bulantı ayrı bir emrindeki etkidir. Hamile kalan anne adayının ilk çocuğunda yoksa ikincide de değil anlamına gelmez ya da her ikisinde de olabilir.  Aslında bu bulantının artışı, azalışı gebe bayanın psikolojisine tabi olarak değişmektedir.  Ilk bir ay içerisinde kanamalar olabilir, bu kanamalar esnasında düşük olanak de olsa düşük tehlikesi olabilir.  Sadece kanama varsa düşük tehdidinden bahsedilir, kanamadan daha sonra eğer parça düştüyse düşük söz konusudur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com