Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Salı, Ağustos 02, 2016

Yaz Gribi Nedir? Yaz Gribi Nasıl Geçer?


Yaz gribi, hızlı sıcak ve soğuk hava arasındaki geçişten meydana gelen önemli bir mevsim hastalığıdır. Yaz Gribi nasıl geçer ve kaç gün sürer tüm detaylar.
Yaz Gribi Nedir? Yaz Gribi Nasıl Geçer?

Yazı Gribi Nedir? Kaç Gün Sürer?

Genel olarak gribal rahatsızlıkların kış aylarında yaşandığı düşünülse de, yaz aylarında da grip benzeri belirtiler ile kendini gösteren rahatsızlıklar ile karşı karşıya kalınabilmektedir. Ateş, bulantı ve kas ile eklem ağrıları gibi belirtiler ile ortaya çıkan bu rahatsızlıklar, halk arasında ”yaz gribi” olarak adlandırılmaktadır. Klasik gribal rahatsızlıklardan daha farklı bir tedavi sürecine sahip olan yaz gribi, üzerinde oldukça önemle durulması gereken mevsim hastalıkları içerisinde de ilk sıralarda yer almaktadır.

Yaz Gribi Nedenleri

Genel olarak düşünüldüğü zaman sıcak havaların etkisinden çıkmak amacıyla kullanılan iklimlendirme cihazlarının ani şok etkileri sebebiyle gerçekleşen yaz gribi, zorlu eklem ağrıları ile ilk aşamada kendini belli etmektedir. Özellikle kapalı çalışma mekanları içerisindeki klimaların mevcut havayı soğutması ile oluşan bu rahatsızlık, daha sonraki evrelerde hafif ateş ve halsizlik ile de belirtilerini iyice göstermeye başlamaktadır. İklimlendirme cihazları haricinde serinlemek amacıyla uygulanan tekniklerin ardından, direk olarak rüzgar ya da cereyan maruz kalınması ile de oluşabilen yaz gribi, kış gribinin aksine hastalık oluşturan organizmaların daha farklı yönde mutasyona uğramaları sebebiyle kişiden kişiye bulaşmamaktadır.

Yazı Gribi Nasıl Geçer

Yaz Gribinin Tedavi Süreci Nasıl Olmaktadır?

Yaz gribinin tedavi süreci içerisinde uygulanan en büyük yanlışlardan biri, kış aylarında yaşanılan gribal rahatsızlıklar ile bir tutulması sebebiyle aynı ilaç tedavilerinin uygulanması olmaktadır. Kış gribinden farklı bir tedavi sürecine sahip olan yaz gribi, yanlış ilaçların kullanılması sonucunda geçmeyeceği gibi, gereksiz yere alınan antibiyotik ve ağrı kesicilerde vücudun bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkileyecektir. Yaz gribi belirtileri görüldüğü takdirde ilk olarak yapılması gereken, ilgili sağlık kurumlarına müracaat ederek bir KBB uzmanına tedavi olmaktır. Uzman tarafından verilen ilaçlara ek olarak boğaz ağrısını yatıştırıcı pastiller ve ılık olmasına özen gösterilecek şekilde hazırlanan bitki çayları da, vücudun hastalıktan kurtulması için olumlu yönde etki edecektir.

Yaz Gribi Kaç Gün Sürer

Yaz Gribinden Korunma Yöntemleri

Mevsimsel bir hastalık olan yaz gribinden korunmak için, ilgili önlemlerinde mevsim bazında alınması gerekmektedir. Bu önlemler arasında yer alan en etkili başlıklar ise şu şekilde sıralanabilmektedir :
Klima gibi serinletici cihazları, kendi alanınız içerisinde sürekli çalışır pozisyonda bırakmayın. Klimaların filtre bakımlarını sezon öncesinde yaptırmayı ihmal etmeyin. Hem klima ya da serinletici herhangi bir cihaz ile hem de açık pencere sebebiyle oluşan cereyanlı bir ortamda uyumamaya özen gösterin. Sıcak aylarda vücudun hidrasyonunu sağlamak amacıyla her saat başı bir bardak su içmeye dikkat edin. Açık ya da kapalı olması fark etmeksizin tüm havuzlara girilmeden önce, ilgili hijyenik bakımlarının yapıldığından emin olunmalıdır.
Forumda Tartışın

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com