Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Salı, Ağustos 02, 2016

Kanda İltihap Nedir


Kanda iltihap, kan içerisindeki hücrelere bakteri ve virüslerin bulaşması ile oluşan bir hastalıktır. Kandaki İltihap Belirtileri ve Kandaki İltihap Testi detayları.
Kanda İltihap Nedir

Kanda İltihap

Bildiğiniz üzere damarlarımızın her noktasında milyonlarca kan hücresi seyir etmektedir. Ancak bu seyirler her zaman sağlıklı bir biçimde kendini koruyamayabilir. Belli durumlar karşısında kan hücreleri olarak adlandırdığımız alyuvarlarda iltihaplanma meydana gelebilmektedir. Kanda iltihap, kan içerisindeki hücrelere bakteri ve virüslerin bulaşması ile oluşan bir hastalıktır. Bakteri ve virüsler çoğalma gösterdikçe kan içerisindeki akyuvarlarda da artış gözlemlenir. Böylece kanın asıl önemli hücresi olan alyuvarlar ise yavaş yavaş işlevselliğini yitirebilir. İltihap daha da fazla yayıldıkça vücudun tümünü sarabilen bir duruma gelebilmektedir.

Kandaki İltihap

KANDA İLTİHAP BELİRTİLERİ

Günlük yaşantınızda karşılaştığınız tüm enfeksiyonlar aslında kandaki iltihabın başlıca sebepleri ve belirtileri arasında yer almaktadır. kapılan bir enfeksiyon sonucunda kanda iltihap oluşabilir ve gözle görülür belirtileri mevcuttur. Bu belirtiler halsizlik, yüksek ateş, nefes alırken göğüste oluşan ağrı, saç dökülmeleri, ağız yaraları ve güneş ışığına karşı duyulan hassasiyet olarak sıralanabilirler. Aynı zamanda akciğerlerde meydana gelen nefes darlıkları ile enfeksiyonlar, romatizmalı ateş göstergeleri, zatürre ve bronşit gibi hastalıkların başlangıçlarını göstermeleri, bağ doku hastalıklarına yakalanmak ve hiç beklenmediği anda kalp krizi riskinin çok yüksek seviyelere çıkması da belli başlı belirtiler arasında yer almaktadır.

KANDA İLTİHAP NASIL ÖNLENEBİLİR?

Kandaki iltihabın en aza indirgenmesi ve tamamen yok edilmesi açısından öncelikli olarak iltihabın kurutulması gerekmektedir. Eğer iltihap tıbbi yollarla müdahale edilecek kadar yüksek miktarlı değilse doğal yollarla da önlemek mümkündür. Dut meyvesinin kanda olan pozitif etkileri yüzyıllardır bilinmektedir. Dut sezonu açıldığında sık sık bu meyvenin tüketimine yer vererek, kurutup çayını da demleyerek aslında kandaki iltihabı kendi kendinize uzaklaştırmış olacaksınızdır. Özellikle de 25 gün boyunca hiç ara vermeden günde 2 kez aç karnına tüketeceğiniz dut çayı sayesinde iltihap en aza inecektir.
Kandaki İltihap Tedavisi

KANDA İLTİHAP TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Eğer kandaki iltihap miktarı doğal yollar ile aşılamayacak kadar ciddiyse mutlaka tıbbi bir müdahale gerekli olmaktadır. İltihaba karşı antibiyotik kullanımları, lokal ya da genel tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Bu yöntemlerden en çok tercih edileni ve uzmanlar tarafından da tavsiye edileni antibiyotik kullanımıdır. Düzenli devam edildiği takdirde apseler zamanla yok olacaktır.
Forumda Tartışın

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com