Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Perşembe, Temmuz 21, 2016

Hamileliğin İlk Ayında Yaşananlar

Adet gecikmesi ve yapılan hamilelik testi ile anne adayının hamile olduğu ortaya çıkmıştır. Hamilelik testi 2 şekilde, kan ve idrar testi edinmek üzere yapılır. Doktorların bir birçok kan testi yerine idrar testini yani hamilelik testini önermektedir. Bu yüzden idrar testi en sık kullanılan ve en önerilendir. Evde de uygulanabildiği için, pratik bir testtir. Test sonucu yapıldığında eğer birincil dört haftaya eşit geliyorsa, bebek oluşumunun başındadır.
Hamileliğin İlk Ayında Yaşananlar

Hamileliğin Birincil Ayında Yaşananlar


Adet gecikmesi ve yapılan gebelik testi ile anne adayının gebe olduğu ortaya çıkmıştır. Gebelik testi 2 şekilde, kan ve idrar testi edinmek üzere yapılır. Doktorların bir birçok kan testi yerine idrar testini yani hamilelik testini önermektedir. Bu yüzden idrar testi en sık kullanılan ve en önerilendir. Evde de uygulanabildiği için, pratik bir testtir. Test sonucu yapıldığında eğer birincil dört haftaya eşit geliyorsa, bebek oluşumunun başındadır.

Limonla Gebelik Testi İçin Tıklayınız

Yeni yeni gözenekli olan farklılaşma gerçekleşmiştir ve birçok hücresel şeklindedir.. Zaman içerisinde tek hücre haline gelir. Ve bu dönem embriyo döneminin en erken dönemindedir. Anne adayı adet gecikmesi olmuştur ve şaşkınlığını üzerinden atıp yeni yeni alışmaya başlamıştır. Bu bir ayda anne hormonlarında çoğaltma söz konusudur.

Bu hormonlardan bir tanesine progesteron hormonudur. Bu hormonun artması bağırsak hareketlerinin yavaşlamasına sebep olur.  Hamile olduğundan belirli olan anne adayının, bu bağırsak hareketlerinin yavaşlamasından nedeniyle bağırsaklarında gaz birikimi olur. Bu gaz birikimi annenin karnında şişkinlik oluşturur.  Rahimde artış yokken, bu şişkinlik karnın büyümesine sebep oluyor. Ve anne adayları bunu bebek zannediyor. Bu hatalı bir tanıdır, bu sadece gaza bağlı şişkinliktir.

Sık görülen bulantılar da çoğunlukla birinci hafta geçtikten daha sonra bu şikâyetler artar. Bulantı bambaşka bir emrindeki etkidir. Gebe kalan anne adayının birincil çocuğunda yahut ikincide de yok anlamına gelmez ya da her ikisinde de olabilir.  Sahiden bu bulantının artışı, azalışı hamile bayanın psikolojisine tabi olarak değişmektedir.  Ilk bir ay içerisinde kanamalar olabilir, bu kanamalar sırasında düşük ihtimal de olsa düşük tehlikesi olabilir.  Yalnızca kanama varsa düşük tehdidinden bahsedilir, kanamadan daha sonra eğer parça düştüyse düşük söz konusudur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com