Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Perşembe, Temmuz 21, 2016

Erken Doğum Nedenleri

Erken Doğum Nedenleri: Erken doğum olarak adlandırılan yani doğumun adi zamandan erken gerçekleşmesi durumu başlıca sık karşılaşılan vakalardan birisidir. Yan bu husus ele alınırken sadece doğumun erken gerçekleşmesi demekte yetersiz olabilir. Çünkü buna sebep olan çoğu faktör ve etken mevcuttur. Olağan süreç içerisinde doğum 280 gün, yani dokuz ay on gün (40 hafta) sonunda gerçekleşir. 36 haftadan erken gerçekleştirilen doğumlar ise erken doğum olarak adlandırılmaktadır.
Erken Doğum Nedenleri

Erken Doğum Nedenleri

Erken doğum olarak adlandırılan yani doğumun alışılagelmiş zamandan erken gerçekleşmesi durumu başlıca sık karşılaşılan vakalardan birisidir. Yan bu husus ele alınırken sadece doğumun erken gerçekleşmesi demekte yetkisiz olabilir. Çünkü buna sebep olan çoğu etmen ve etmen mevcuttur. Normal süreç içerisinde doğum 280 gün, yani dokuz ay on gün (40 hafta) sonunda gerçekleşir. 36 haftadan erken gerçekleştirilen doğumlar ise erken doğum olarak adlandırılmaktadır.
Erken doğuma sebep olan faktörlere bakıldığında; annenin sağlık durumu, bebeğin alışılagelmiş gelişim içerisinde ilerleyip ilerlemediği, tekrar annenin yaşadığı sosyal çevre ve buna tabi olarak bahsedilen çevrede anneyi etkileyen etmenler erken doğuma sebep olabilir. Tabii bakıldığında her şeyiyle yolunda ilerleyen hamileliklerde de erken doğum riski vardır ve yer yer erken doğumların yaşandığı bunlarda da görülmüştür. Daha önce erken doğum yapmış ya da düşük yapmış annelerde ve bu hususta çare almış annelerde erken doğum riski daha yüksektir. Çoğul hamilelik yaşayan annelerde de bu durum görülebilmektedir. Hamilelik esnasında cerrahi müdahale yaşamış anneler de  erken doğum riski içerisindedir.
Gebelik esnasında ateşli rahatsızlıklar dinmek, kısa sürede fazla kilo kaybı veya kilo alımı, analık için uygun yaş aralığı olan 18-35 yaşlarının dışarısında olmak, sosyal çevreye tabi olarak beceriksiz gıda, aşırı meslek temposu ve şehrin curcunalı yaşantısı, stres ve bıkkınlık, anne elde etmek için zorunlu boy ve kiloya sahip olmamak (özellikle 150 cm den kısa 50 kg dan az olan bayanlar), hamilelik sırasında idrar yolu iltihabı yada rahimle ilgili rahatsızlıkları geçirmek, doğumun peşinde bir yıl geçmeden bitmiş hamile kalmak gibi etmenler erken doğuma sebep olacak etmenler olarak gösterilebilir. Bağlı bunlar birer sebeptir lakin bu riskleri yaşayan ya da yaşamakta olan bayanların mutlaka erken doğum yapacağı anlamına da gelmez. Bunu da belirtmiş olalım. Bu etmenlere yönelik zorunlu tedbirler alındığında da dinç bir gebeliğin ve doğumun normal süre sonunda gerçekleştirileceği unutulmamalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com