Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Salı, Mayıs 10, 2016

Vücut Geliştirme Sporunun 10 Altın Faydası


Vücut Geliştirme Sporunun 10 Altın Faydası

Vücut geliştirmek kişilerin fiziki yapısı dışında vücudun çalışmasını sağlayan temel kısımları düzene sokmaktadır. Bu farklı ve disiplinli çalışma vücudunuzu sıkılaştırır. Organların, dokuların, dolaşım sisteminin farklılıklarını sağlar. Kas gelişimi için çalışma yapan kişi alkol ve sigara kullanımını tamamen durdurması vücudunu daha az zorlayacağı ve yapılan spordan daha fazla verim aldığı bilinmektedir. Vücut geliştirmesporunun 10 altın faydası uzmanlar tarafından araştırılmıştır.

Vücut Geliştirmenin faydaları
İlk olarak vücut geliştirmenin karaciğer tarafından salgılanan insulin ve glukagon hormonları üstünde büyük etkisi bulunmaktadır. İnsülin salımını hızlandırması, kişinin şişmanlamasını engellemektedir.
İkinci kural; vücut geliştirmenin kemikleri sağlamlaştırdığı ve yoğunluğu artırmada etken olarak kullanıldığı bilinmektedir.
 Üçüncü kısımda vücut gelişimi sağlandıkça ve uzun sureli yapılması ile yaşlanma sürecinde yaşanan kas kaybını azaltır.
 Dördüncü olarak da yapılan araştırmalar sonucunda kanser vakalarına yakalanma durumunu azalttığı görülmektedir.
Beşinci kural da vücut geliştirme metabolizmayı hızlandırarak kişinin sindirim sistemini dahil bir çok sistemin düzenli çalışmasını sağlar.
Altıncı kural  spor yapmayan kişilerde uyku apne rahatsızlıkları bulunmaktadır. Bu rahatsızlıkların ortadan kalkması için vücut geliştirme sporu önerilmektedir.
Yedinci kuralda yaşantımızın hareketli olması veya farklı işlerde ani görevler almamız. Ağır hareketlerde bulunmayla sakatlıklar yaşayabilirsiniz. Vücut geliştirme çalışmalarında yapılan hareketler sayesinde sakatlık yaşamanız ihtimalleri azalmaktadır.
Sekizinci altın kural da kalp- damar sistemlerinin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlayarak kalbi daha da rahatlatmaktadır. Bu sayede kalbiniz gereksiz yere efor sağlamadan kalp kaslarını düzene sokmaktadır.
 Dokuzuncu altın kural da vücut geliştirme sırasında yapılan ve uyulan diyet programları kas kayıpları yaşatmadan sizlere sporun zevkli ve hoş zamanlarını yansıtır.
 Onuncu altın kuralımız da vücut geliştirme yapınızı daha iyi bir şekilde korur. Fit olmanızı sağlayarak daha güvenli ve doğal hayat sürmenizi sağlamaktadır. Vücut geliştirme sporunun 10 altın faydasını yaşayan kişilerde bu sebeplerden hayata daha motive olmuş şekilde devam ederler. Bu sporu yapan kişilerin psikolojik olarak ta yapıları daha sağlam ve nasıl hareket ettiğini bilen insanlardır. Fitness sporu ile uğraşan kişilerin toplum içerisinde olaylara sert yaklaşımları daha az ve nadir olarak kuvvet kullanan insanlardır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com