Medikal Saglık ve Hastalıklar Saglık vede Fıtness uzreine bir blog.

Pazartesi, Şubat 14, 2011

KİLO ALDIRICI BİTKİLER





Zayıf denecek kadar zayıfsanız; vucudunuzda dengesizlikler varsa örneğin; goz kararması , bas donmesi , vb.durumlar varsa . Öncelikle bu durumları gidermek için öğünlerimizi düzenli ve dengeli bir şekle sokmalıyız, bu düzeni bozmamalıyız ve öğün aralarında da vitaminleri bol olan meyvelerden yemeliyiz.Tükettiğimiz her besinin mineral ve vitamin zenginliğini bilerek yemeli aşırıyakaçmamalıyız. Bunlarla birlikte tavsiyede bulunacağımız çeşitli bitkilerde bulunmaktadır.
bitkisel karışımla metobolizmanızın hızını normal seviyeye indirerek alınan besinlerin gerektiği şekilde vücutta kalmasını sağlar.Bu sayede metabolizmanın düzenli çalışması sizin kilo alamama sorununuzu tamamen ortadan kaldırmaktadır.Kilo almanıza yardımcı olacak bitkileri şöyle sıralayabiliriz.
Keçi boynuzu :
Mide ve bağırsak hastalıklarına çok faydalıdır.Akciğer hastalıklarında ödem oluşumunu önleyerek akciğeri kanserine yakalanma riskini en aza indirmeye yardımcı olur.Cinsel gücü artırıcı etkisi bilinmektedir.En önemli özelliği ise iştah açıcı ve kilo aldırıcı bitkilerden biridir..
Altınotu :
Tıbda çok kullanılan bir bitkidir.Bir çok hastalıkta iyileştirici etkisi vardır. İştah açıcı özelliğe sahip olduğu için sağlıklı ve hızlı kilo almanıza yardımcı olacaktır.
Kuşburnu :
Bitkiler arasında C vitamini açısından en zengin bitkidir.100 gr kuşburnunda 1 sandık portakala eş değerdedir. Ayrıca B2, K, P ve provitamin A’yı da bol miktarda bulunmaktadır. Şeker ve proteinfazla olması kilo almaya yardımcıdır.
Kudret Narı:
Mide ve bağırsak dostudur.Bağırsak tembelleğini giderir, hücrelerin yenilenmesinde fayda sağlar.Sağlıklı kilo almak için faydalıdır.
Deve Dikeni Tohumu:
Karaciğer yağlanması, siroz gibi hastalıkların giderilmesinde fayda sağladığı gibi sağlıklı beslenme ve kilo almada ve iştah açmada kullanılmaktadır.
Isırgan Tohumu:
Kan temizleyici ,Yaprak veya kök idrar artoroco, kan yapıcı,kan sulandırıcı etkivardır.Tohumu iştah açmada faydalıdır.Anne sütünü arttırır, boğaz ağrılarına ve her çeşit verem hastalığına iyi gelmektedir.
Polen :
Bütün B grubu vitaminler, C,D,H,E vitaminleri, provitaminal, aminoasitler (22 çeşit), madeni tuzlar, çeşitli enzimler ve koenzimler ihtiva eder.Sağlıklı kilo almak, vücut direncini artırmak ve kuvvet artırmak için çok faydalıdır.
Meyan Kökü :
Öksürük kesicidir,göğsü yumuşatır,grip,nezle,anjin ve nefes darlığında çok faydalıdır.İnce bağırsak iltihabını ve kabızlığı giderir,vücuda serinlik verir, iştah açıcı ve hazmı kolaylaştırıcıdır
Biberiye :
Hazımsızlığı giderir, baş dönmesini ve çarpıntıyı keser.İdrar söktürür, adet düzensizliğinde faydalıdır.Kansızlığa iyi gelme etkisiyle kilo almaya yardımcıdır.
Yabani Kekik :
Mideyi yatıştırıcı,kan dolaşımını hızlandırır,kurt düşürücü, iştah açıcı etkileriyle bilinir.Mide şişkinliğini giderir, hazmı kolaylaştırır.Vücudun direncini arttırır.
www.ilarismedikal.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Sosyal Ağlar

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

İLARİS MEDİKAL. Blogger tarafından desteklenmektedir.

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Yandex

Yandex.Metrica

Kategoriler

Copyright © İLARİS MEDİKAL | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com